reklama 11A

Mistři opratí měřili své síly v Pardubicích

Šampionem červencových závodů spřežení se stal Pavel Plch. Na pardubickém závodišti vybojoval celkové vítězství v kategorii jednospřeží, což mu také vyneslo mistrovský titul Východočeské oblasti. A přitom prý do Pardubic jezdí „jen“ potrénovat...
10.07.2016 19:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Závody Cena hejtmana Pardubického kraje se jely nejen jako kvalifikace na Zlatou podkovu, ale také jako Mistrovství Východočeské oblasti.

ostatních soutěžích se už stejná situace nezopakovala. Mistři Východočeské oblasti se rekrutovalinižších pozic výsledkové listiny. Ale nebylo to nijak hluboko. V soutěži dvojspřeží pony se mistrem stalcelkovém pořadí druhý Michal Kořínek reprezentující JK Sobotka, stejné to bylo i v soutěži dvojspřeží. Titul mistra tu připadl Jaroslavu PavloviTJ Equus Kinsky. V kategorii čtyřspřeží nastoupil je jeden Východočech, a proto titul udělen nebyl.

soutěži dvojspřeží pony celkové vítězství bral Erik Zuvač reprezentující SK Sportino z.s., kdyžparném nedělním počasí předvedl se svým „koňským duem“ absolutně nejlepší výkon. Na všech pěti překážkách byl suverénně nejrychlejší. Tím přeskočil nejen druhého Michala Kořínka, ale i po prvním dnu vedoucí Moniku Pospíšilovou. Ta nakonec dokončila třetí a do svého domovského Jezdeckého klubu Boharyně si tak odvezla i stříbrnou medailioblastního mistrovství. V celkovém pořadí čtvrtý (a třetímistrovské soutěži) skončil Milan Kořínek taktéž reprezentující JK Sobotka, páté místo paří Milanu Fingerovi.

Pořadím po prvním dnu soutěžekategorii jednospřeží doslova otřásla poslední překážka maratonu. Na mimo jiné skončili oba Soukupové, přitom Alexandr po drezurách a parkuru vedl. Otevřela se tak cestavítězstvíprůběžném pořadí druhému Pavlu Plchovi. A to i přes to, že v maratonu zajeldruhý nejlepší výsledek. Na celkové vítězství a titul mistra Východočeské oblasti to stačilo. „Super závod. Bylo to sice horký, ale kůň na to byl připravený, s takovým počasím jsme počítali. Krásně jsme se svezli. V Pardubicích se nám vždycky líbí a hlavně se nám tady daří,“ okomentoval závody Pavel Plch. Reprezentant SK Apollon přiznal, že nejoblíbenější disciplínou je maraton, ale nejvíc se dařídrezuře. „Kůň je mladý, musí spoustu věcí v maratonu ještě okoukat. Musí mu dozrát hlava,řekl Pavel Plch na adresu svého koně Eljoy, pro kterého je letošní sezona tou první. „Máme plány vyrazit na pár českých závodů a připravit se na Mistrovství ČR. Právě proto, že je to jeho první sezona, nemá smysl vyrážet někam do zahraničí na velké závody. Letos vlastně trénujeme na příští rok,dodalúsměvem vítěz jednospřeží.

Po vyloučení Soukupa se o příčku nahoru posunuli také Tomáš Bartákprůběžného třetího místa na druhé a Ota Bareš se dvěma koňmi ze čtvrtého a pátého místa na třetí, resp. čtvrtou pozici. Druhým ve výsledcích východočeského mistrovství se stal Roman Vyskočil reprezentující Národní hřebčín Kladruby nad Labem, kterýcelkovém pořadí skončilna 10. místě. Druhou vicemistryní je Kateřina Neumannová také reprezentující kladrubský hřebčín, v celkovém pořadí obsadila 12. příčku.

Reprezentanti Národního hřebčína Kladruby nad Labem promluvili i do výsledků v soutěži dvojspřeží. Nesvačilové Jiří junior a Radek v celkovém pořadí sice obsadili „až“ třetí a páté místo, v mistrovské soutěži Východočechů to ale znamenalo druhou a třetí příčku. Mistrem Východočeské oblasti je v celkovém pořadí druhý Jaroslav Pavel z TJ Equus Kinsky, který předvedl nejlepší drezuru, ale až čtvrtý maraton. Vítězem soutěže je Josef Drábek reprezentující JK Hubička Telnice, nejlepší v nedělním maratonu.

V soutěži čtyřspřeží jednoznačné vítězství putovalo do JK Robousy Zdeňku Jiráskovi. Svého jediného soupeře Jaroslava Jandla z JK Semice se svou čtyřkou porazil ve všech třech disciplínách.  




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE