reklama 11B

Ministr Šmíd podepsal nominaci Kladrub do UNESCO

ikonka

Nominační dokumentace s názvem Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem byla na MK podepsána dnes, 26. ledna 2018. Svůj podpis na Ministerstvu zemědělství k ní připojil ministr Jiří Milek…
28.01.2018 01:30  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Nominační dokumentace byla vypracována týmem odborníků; její obsah byl koncipován s ohledem na požadavky dlouhodobé ochrany kulturních, přírodních a historických hodnot celého území s cílem zachovat toto bohatství pro budoucí generace. V září 2017 využila Česká republika možnosti předložit návrh nominace k tzv. kontrole úplnosti, na jejímž základě byly do konce roku do dokumentace zapracovány připomínky Sekretariátu UNESCO.
 
Podepsané finální znění nominace bude předloženo Centru světového dědictví v Paříži diplomatickou cestou do 1. února 2018. Nominace pak projde komplexním hodnotícím procesem před tím, než ji bude probírat Výbor pro světové dědictví na svém jednání pravděpodobně v roce 2019.
 
„Národní hřebčín Kladruby nad Labem je spojován především s unikátním plemenem starokladrubských koní. Nominace, již dnes podepisujeme, vyzdvihuje také významné krajinotvorné prvky spojené s jeho chovem a architektonickou harmonii celého komplexu hřebčína. Kladrubský areál má potenciál oslovit zájemce o výjimečné krajinné komplexy v mezinárodním měřítku a zápis na Seznam UNESCO je přirozeným vyústěním těchto snah,“ uvedl při podpisu ministr Ilja Šmíd.
 
Simona Cigánková, tisková mluvčí MK
Zdroj: www.mkcr.cz



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE