reklama 11D

Miloslav Příhoda zvítězil při CNC Facimiech

Na národních závodech ve všestrannosti se v polském areálu ve Facimiech se ve dnech 30. – 31. května představilo několik českých jezdců. Vítězství si zajistil v nižší soutěži Miloslav Příhoda, v CNC plnily juniorky úspěšně kvalifikaci na ME...
01.06.2015 22:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Kateřina Návojová

„Ferreolus drží formu,“ prohodil spokojeně Miloslav Příhoda. Ten s tímto koněm dosáhl již na několikáté vítězství během této sezony. Tentokrát nenašli přemožitelesoutěži „P“ s výsledkem 58,2 trestných bodů. Česká dvojice předvedla nejlepší drezuru a nechybovala na parkuru. Pouze lehce překročili čas v krosu, za což zatížili konto šesti body navíc. V elitní desítce skončil ještě šestý Petr MyškaObora´s Shut it Out (73,4 trestných bodů), sedmá Gabriela SlavíkováCasperem (75,9 trestných bodů) a osmý Jaromír Kabelkakoněm Elán (79,6 trestných bodů).

Stejně takCNC1* podal nejlepší český výkon Miloslav Příhoda. S koněm Captain Hero si dojel pro třetí příčku. Dvojice skončilavýsledkem 64,2 trestných bodů, přičemž obdrželi 57,2 za drezurní úlohu a 7 bodů za překročení času na parkuru. V sedle svého druhého koně Eagle-Eye získal Miloslav Příhoda ještě čtvrté místo. Společně obdrželi 69,5 trestných bodů, a to včetně 11 bodové penalizace na parkuru (8+3).  Sedmá dokončila juniorka Nikola Jindrová a Goldwin (77,9 trestných bodů). Jezdkyně stejně jako desátá Inka SaparováSl. Fregata dokončilalimitech národní kvalifikace na mistrovství Evropy juniorů.

soutěži stupně „L“ se prezentovaly Klára Ivančávkoá (Cra) a Hana Rumanová (Afram), mezi nejlepší však nezasáhly.

„Bohužel závody poznamenalo značně počasí. Deště zkomplikovaly závodní program a parkury se musely odkládat. Nakonec se končilopozdě večer. Posunul se start i nedělních krosů, aby trať co nejvíce vyschla. Byla stejně nasáklá, nicméně korektní,“ zhodnotil Miloslav Příhoda.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE