reklama 11A

Madrid in Motion mezi účastníky Prague PlayOffs

ikonka

Devátým týmem na žebříčku Global Champions League jsou Madrid in Motion. Také oni se tudíž představí fanouškům špičkového parkurového sportu při Prague PlayOffs v prosinci v pražské O2 areně. Seznamte se s členy tohoto týmu!
04.10.2018 15:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Do tzv. Super Cupu Global Champions League při Prague PlayOffs postupuje podle pravidel šestnáct nejvýše postavených družstev z celoročního bodování. Devátý je aktuálně celek Madrid in Motion, a tak se diváci mohou těšit, že v Praze při galashow světového parkuru uvidí i jeho členy.
 
Družstvo se na postupové příčce drží zejména díky vyrovnaným výkonům, které jeho jezdci podávali po celou dobu sezonu. Nejlepším výsledkem je druhé místo, které zaznamenali v Paříži. 
 
Dvě nuly na kolbišti pod Eiffelovou věží zaznamenal jeden z nejzkušenějších jezdců týmu nizozemský reprezentant Marc Houtzager. Ve své kariéře startoval dvakrát na olympijských hrách, přičemž v Londýně bral stříbrnou medaili v hodnocení družstev. Dvakrát okusil Světové jezdecké hry včetně těch letošních v Tryonu. Tam obsadil s týmem páté místo. Účastnil se také finále Světového poháru a mistrovství Evropy. Jeho stájovou jedničkou je jedenáctiletý valach KWPN Sterrhof´s Calimero.
 
V řadách Madrid in Motion jsou ještě další jezdci z Nizozemí. Pozici číslo sedmnáct na světovém žebříčku má nejvýše postavený z nich Maikel van der Vleuten. Také on byl součástí stříbrného družstva z olympiády v Londýně v roce 2012 a má i zlato ze Světových jezdeckých her o dva roky později. Pravidelně se účastní Pohárů národů i šampionátů FEI. Největší oporou mu je letos již šestnáctiletý hřebec Verdi TN. 
 
Dlouholeté zkušenosti má také další jezdec z Nizozemí Eric van der Vleuten. Ten má zlato a stříbro dokonce už z roku 1982 z mistrovství Evropy. Zastává také funkci trenéra španělské národní reprezentace. Jeden z jeho svěřenců Španěl Eduardo Alvarez Aznar je rovněž členem Madrid in Motion. Alvarez Aznar absolvoval Světové jezdecké hry v Caen v roce 2014 i ty letošní v Tryonu. Účastnil se mj. olympiády v Riu v roce 2016 a pravidelně je pilířem španělského národního týmu při evropských šampionátech a Pohárech národů. Nejčastěji nastupuje do nejtěžších parkurů v sedle valacha Rokfeller de Pleville Bois Margot.
 
Nejmladším jezdcem celku je jednadvacetiletý Ir Michael G Duffy. Je to dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy mladých jezdců z posledních let. V roce 2015 ve Wr. Neustadtu byl s týmem třetí, o rok později v Millstreetu dokonce Irové včetně Duffyho vyhráli.
 
Poslední závod série Global Champions před prosincovým Prague PlayOffs 2018 ve vysočanské O2 areně se uskuteční v katarském Dauhá od 8. do 10. listopadu. Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018, jež se koná od čtvrtka 13. do neděle 16. prosince, jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE