reklama 11D

MŠMK v Martinicích zahájeno čtvrtečním dnem

V Martinicích u Březnice začal ve čtvrtek 10. srpna další ročník Martinického šampionátu mladých koní. Koně ve věku čtyř až osmi let bojovali celkem ve čtyřech soutěžích, což byly zároveň první kvalifikace do nedělního finále pro nejlepší…
10.08.2017 18:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na čtyřleté koně čekal parkur s výškou překážek do 110 centimetrů. Celkem pěti koním se podařilo dokončit soutěž bezchybně a podělili se o první místo. Jednalo se o koně Cikaddo s Veronikou Krajníkovou, Luboše 2 pod vedením Jakuba Štěrby, Darcy 3 s Miloslavem Příhodou, Night van de Kwakkelhoek s Martinem Štorkánem a také koně Iraton s Kamilem Papouškem. Podstatně více koní nechybovalo mezi pětiletými. Tam si se stejně vysokou soutěží totiž poradilo hned dvaadvacet svěřenců bezchybně.

U starších koní rozhodoval již nejen počet trestných bodů, ale také dosažený čas. V šestiletém ročníku si s parkurem 120 centimetrů vysokým poradil nejlépe Jakub Štěrba s koněm Go-On T.S. a zvétězil. Druhé místo obsadil Josef Pařenica a Guiseppe před Danielou Tomáškovou s koněm Canlando.

Sedmiletí a osmiletí svěřenci závodili na parkuru s hendikepem na výšce 125/130 centimetrů. S náskokem jedné vteřiny si pro vítězství dojel Jaroslav Jindra s Kigali, když porazili druhého Matěje Kotalíka s Aramisem 16 i třetího Karla Poláka na koni Manasquan M.

Kompletní výsledky z prvního závodního dne naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE