reklama 11D

ME 2017: mladí drezurní jezdci zamíří do Nizozemí

Nizozemské město Roosendaal bylo po dlouhém tápání Mezinárodní jezdecké federace vybráno jako hostitel evropského drezurního šampionátu pro kategorie dětí, juniorů a mladých jezdců. O medaile se tam pojede ve dnech 9. – 13. srpna.
05.01.2017 10:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Hannah Erbe (GER) je úřadující mistryně Evropy v kategorii mladých jezdců. Foto: FEI / Leanjo de Koster

V případě ME dětí, juniorů a mladých jezdců v drezuře FEI ve výběru místa a termínu váhala, a nakonec jej přidělila do nizozemského Roosendaalu. To je pro české jezdce příznivá zpráva. Loni totiž cestovali přes 2000 km až na jih Španělska, zatímco letos je čeká cesta dlouhá „jen“ přibližně 900 km.
 
ME se tam koná ve dnech 9. – 13. srpna, a čeští fanoušci se budou těšit hlavně na to, jestli se podaří Evě Vavříkové zopakovat skvělý výkon z šampionátu 2016. Ta totiž v sedle Belle Ennie vybojovala historicky první bronz na ME dětí v drezuře
 
Zlato v dětské kategorii získala Ruska Anna Guseynova s koněm Lauda, a Rusové byli také nejlepší v hodnocení týmů. Juniorský titul si odvezla Němka Hannah Erbe, která závodila na koni Carlos. Týmovou soutěž ovládli rovněž Němci. Jeanine Nieuwenhuis z Nizozemí ovládla soutěž mladých jezdců, a v této věkové kategorii získali zlato v družstvech Němci.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE