reklama 11A

MS 2017: soutěže spřežení pony bude hostit Minden

Připravili jsme pro vás novou rubriku, která nás provede termíny a místy konání mistrovství světa i Evropy pro rok 2017. Dozvíte se kde, a kdy se budou konat důležité šampionáty. Začneme spřežením, které zažije mimo jiné mistrovství světa pony.
26.12.2016 13:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Mistrem světa jednospřeží pony se v roce 2015 v Bredě stal německý jezdec Fabian Gänshirt. Foto: FEI / Krisztina Horváth

Závodů, při kterých se bude rozhodovat o titulech mistrů světa či Evropy se bude v roce 2017 konat celkem dvanáct. V několika případech je spojeno více disciplín či kategorií na jednom místě v jednou termínu.
 
Jedním ze světových šampionátů, který se odehraje v nadcházející sezóně, je MS spřežení pro pony. Pořadatelem je německý Minden, jenž leží přibližně 70 km západně od Hannoveru. Termín připadl na 15. – 18. srpna.
 
Vypsané budou všechny kategorie, tedy jednospřeží, dvojspřeží i královská kategorie čtyřspřeží. Vozatajské mistrovství světa pro pony se koná každý druhý rok, předchozí šampionát (2015) hostila nizozemská Breda, dva roky dříve se konalo v Pau ve Francii.
 
Soutěže při šampionátu 2015 ovládli jezdci Nizozemí, Německa a Velké Británie, kteří si rozdělili medaile v týmech. Individuální tituly získali v jednotlivých kategoriích také jezdci těchto národností. Jedničky vyhrál Němec Fabian Gänshirt , v dvojspřeží zvítězila Anna Graystone (GBR) a Bram Chardon (NED) si odvezl zlato ve čtyřkách.
 
Více informací najdete na webu věnovaném vozatajskému sportu www.hoefnet.nl



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE