reklama 11D

Letošní skokové KMK čeká zářijové finále

ikonka

Chovatelský seriál Kritéria mladých koní se ve skocích blíží ke svému vrcholu. Letos byla připravena celkem čtyři kvalifikační kola. Kteří koně se kvalifikovali do finále, které se uskuteční ve 7. – 9. září v Hradištku u Sadské, zjistíte v článku...
30.08.2018 10:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Celkem třikrát se představí kvalifikovaní koně ve finálovém klání v Hradištku u Sadské. Pro čtyřleté až šestileté koně budou připraveny během pátečního dne zahajovací tréninky. V sobotu se uskuteční soutěže na stupních ZL, L* a S*, v neděli pak letošní ročník vyvrcholí soutěžemi ZL, L** a S**. PO nedělní soutěži budou zároveň známi letošní vítězové.

Mezi čtyřletými si v kvalifikačních kolech nejvíce bodů připsal Guiro 1 (Guidam Sohn), který nasbíral 27 bodů. V konečném pořadí si druhé místo drží Cannor ( Cannavaro) s 25 body a elitní trio uzavírá s 20 body Capibara (Clarcon). Oba koně si přitom připsali na konto i vítězství v některé z kvalifikací. V této kategorii se kvalifikovalo do finále celkem 19 koní.

Mezi čtyřletými klisnami si nejvíce bodů připsaly Gia Acorada (Acorado 1) a Gálie 3 (Galandro ZH), které mají obě 23 bodů. O pouhý bod méně získala Zaclin (Clin d´Or ČT).  V této kategorii může ve finále odstartovat celkem 15 kvalifikovaných klisen.

Větší bodové rozdíly je možné vidět mezi pětiletými hřebci, kde Contos II (Catoki) pokořil i hranici 30 bodů. Druhý nejvyšší bodový zisk zapsal Heartvit ZH (Heartbreak ZH) a s 22 body skončil třetí v žebříčku Ikares Karsit (I´m Special de Muze). V této kategorii je kvalifikovaných také 15 koní.

V pětiletých klisnách podávaly nejlepší výkony Fiona VI (Kash de Priss), Trianka (Cascavello) a Danubia (Drosselklang II).  Tyto tři klisny si připsaly 23, 22 a 18 bodů na své konto. První dvě také alespoň jedenkrát zvítězily v jedné z kvalifikací. V tomto roce se zároveň jednalo o nejobsazenější kategorii. Do finále se kvalifikovalo celkem 19 klisen.

Zcela nejvíce bodů si napříč všemi kategoriemi připsal šestiletý Darcossini (Darco), když má na kontěcelkem 35 bodů. Za ním si nejlépe vedli Dartoni (Darco) a He´s Blue (Mr. Blue). Ve finále by mělo odstartovat deset šestiletých hřebců a valachů. Mezi stejně starými klisnami se do nejlepší trojice dle získaných bodů dostaly Mette van de Molenhoek Karsit (Elvis ter Putte) s 27 body, Zaira Colata (Colato R) s 22 body a Tess 2 (Heartbreak ZH), která taktéž nasbírala 22 bodů. Z této kategorie se do finále kvalifikovalo 12 klisen.

 

Kompletní tabulky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. Tam nechybí ani rozpis finále Kritérií mladých koní.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE