reklama 11C

Královická pohárová premiéra v souhrnu EquiTV

V sobotu 4. března se v Královickém dvoře konalo další kolo Zimního Jezdeckého poháru ČJF v parkurovém skákání. Šlo o premiéru tohoto areálu v rámci závodů zimní túry, z které vám EquiTV připravila souhrnnou videoreportáž…
09.03.2017 11:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

CELÁ VIDEOREPORTÁŽ JE K ZHLÉDNUTÍ ZDE

Řady pořadatelů Zimního Jezdeckého poháru se v letošní sezoně rozšířily o Královický dvůr. Hala nového areálu nedaleko Slaného hostila v sobotu 4. března mítink, při němž již potřetí bodovali jezdci do skokové části seriálu. 

Celkem třiadvacet dvojic se postavilo na start soutěže stupně L*, tedy s překážkami do 115 centimetrů, která byla započítávána do takzvané Malé túry.  Bezmála polovina z nich se přes bezchybnou první část probojovala do návazného rozeskakování, v němž ovšem znovu drtivá většina dvojic ani jednou nechybovala. Rozhodujícím faktorem pro jejich pořadí tak byl dosažený čas.

S čistým kontem a těsně za hranicí osmnácti sekund dorazila do cíle Veronika Holíčková s Gastonem. Jejich výkon stačil na konečné páté místo. Vítězky prvního letošního kola Malé túry Andrea Halíková a klisna Wyoming i tentokrát ani jednou nechybovaly, jenže dosažený čas jim nakonec vynesl čtvrtou příčku. Nestává se příliš často, aby dvojice projely cílem v čase shodném na setinu sekundy. V Královicích se však díky naprosto stejnému času dělily dvě jezdkyně o druhé místo. Kateřině Zigové v sedle Argentiny i Tereze Mückové s Forutnou naměřila časomíra 17,66 sekundy.

Bez trestných bodů a nejrychleji zvládl překonat kurz stavitele Zdeňka Krpely Petr Koželuh s Capulettim, a v třetím kole Malé túry si tak připsal nejvyšší možný bodový příděl. V průběžném bodování série si nejlépe stojí Tereza Mücková s šestapadesáti body. Deset bodů na ní ztrácí druhá Andrea Halíková a třetí příčku drží Kateřina Zigová. 
Velká túra byla tradičně vypsaná jako soutěž s finále na stupni obtížnosti S*. Překážky tudíž dosahovaly výšky 125 centimetrů.

S jednou chybou se do finálové části probojovala Andrea Halíková s klisnou Wyoming, v rozhodující jízdě však zaváhala podruhé a s osmi trestnými body skončila osmá. Jan Štětina okusil finále Velké túry hned dvakrát. Poprvé to bylo s Verdim-S, se kterým se dopustil jediné chyby, což stačilo s přihlédnutím k času na pátou příčku. Dvakrát absolvovala finálový parkur také Tereza Mücková. S klisnou Fortunou jej zvládla bez zaváhání a s čistým kontem si dojela pro čtvrté místo.

Adéla Půlpánová předvedla s Guidamem-S bezchybnou první jízdu, ve finále však jednou shodila a dokončila jako sedmá. Výborně se s oběma částmi kurzu popasovala dvojice Veronika Turečková na koni Einstein. Předvedla dvě bezchybné jízdy a díky dobrému finálovému času získala druhé místo. Šestá příčka připadla Petrovi Koželuhovi, který se Speedy Boyem v první jízdě nechyboval, avšak v další části si připsal čtyři trestné body za jednu chybu.

Andrea Halíková si po dvou chybách s klisnou Wyoming napodruhé spravila chuť s koněm Goodwins 007, s nímž se po bezchybném výkonu umístila na třetí příčce. Jan Štětina podal o poznání lepší výkon také s druhým ze svých finálových koní, s Celanem. V obou částech soutěže nezaváhal, a navíc finále dokončil ve vynikajícím čase 41,06 sekundy a ujal se tak průběžného vedení. 

O něj ho mohla připravit jen Tereza Mücková s Acolou Karsit, která zajela nejlepší základní parkur. Ve finále se jí však nedařilo. Nejprve chybovala v druhé části dvojkombinace a hned poté po zkráceném nájezdu zastavila před kolmým skokem. V tu chvíli tak již nebylo o co bojovat, a tak se Tereza Mücková po opravném překonání skoku rozhodla pokračování vzdát. Z vítězství a nejvyššího bodového přídělu do žebříčku seriálu se tak radoval Jan Štětina.

Stejná dvě jména jako v Malé túře figurují také v čele bodování Velké túry. Třiapadesát bodů má Andrea Halíková, které je průběžně první, o deset bodů méně má Tereza Mücková na druhém místě. O pomyslnou bronzovou příčku se dělí vítěz třetího kola Jan Štětina s Miloslavem Příhodou. Oba mají osmatřicet bodů.

Nezkrácené video záznamy z obou seriálových soutěží v Královicích můžete zhlédnout na našich internetových stránkách www.equitv.cz.




reklama 13C

Související informace

Video záznamy z třetího kola ZJP ČJF skoky 2017
Skokany při zduchovickém ZJP vystřídají vozatajové
Zduchovice poslední zastávkou ZJP ČJF před finále
Třetí parkurové kolo ZJP ČJF 2017 ve fotogalerii
Štětina vítězem zimního poháru 2017 v Královicích
Do Zduchovic se vrací halové soutěže spřežení
Ohlédnutí za vozatajským kolem zimní túry v Brně
Video záznamy z třetího kola ZJP ČJF spřežení 2017
Zimní Jezdecký pohár ČJF 2017 poprvé v Královicích
Vítězné videorozhovory ZJP ČJF 2017 v Brně
Třetí kolo ZJP ČJF 2017 spřežení ve fotogalerii
Březnové kolo ZJP ČJF zavítá nově do Královic
Zimní pohár ČJF 2017 má za sebou další kolo v Brně
Vegrichtová dvakrát u mikrofonu EquiTV v Hradištku
Druhé kolo skokového ZJP ČJF se jelo v Hradištku
Video záznamy z druhého kola ZJP ČJF skoky 2017
Zimní Jezdecký pohár ČJF spřežení pokračuje v Brně
Druhé parkurové kolo ZJP ČJF 2017 ve fotogalerii
Hattrick Vegrichtové při Zimním Jezdeckém poháru
Druhé skokové kolo ZJP ČJF 2017 zamíchalo pořadím
Slatiňany hostily druhé kolo vozatajského ZJP ČJF
Zduchovické haly dostávají nové jízdárenské povrhy
Hradištko hostí podruhé zimní pohár ČJF ve skocích
Vítězné videorozhovory ZJP ČJF 2017 ve Slatiňanech
Druhé kolo ZJP ČJF 2017 spřežení ve fotogalerii
Parkurová zimní túra odstartovala v Hradištku
Video záznamy z prvního kola ZJP ČJF skoky 2017
První parkurové kolo ZJP ČJF 2017 ve fotogalerii
Halíková ovládla první kolo zimního poháru ČJF
Hradištko hostilo mrazivé první kolo ZJP ČJF 2017
NEPŘEHLÉDNĚTE