reklama 11D

Královéhradecká oblast ČJF má protinávrh stanov

Česká jezdecká federace svolala mimořádnou Konferenci na středu 16. listopadu. Jedním z hlavních bodů bude schválení změn stanov ČJF. Návrh prošel úpravami po jednáních oblastních Konferencí. Královéhradecká oblast má však kompletní protinávrh.
15.11.2016 10:51  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve středu 16. listopadu se v Nymburku bude konat Konference ČJF. Schvalovat se budou mimo jiné změny stanov. Návrh projednaly na svých říjnových schůzích oblastní Konference, většinou jej s připomínkami či bez nich doporučily ke schválení. Připomínky pak řešila Rada na svém jednání 1. listopadu, a konečný návrh bude předložen Konferenci ČJF.
 
Nicméně na webu www.khk-js.cz , který spravuje Královéhradecká oblast ČJF je uvedeno, že tato oblast na své Konferenci schválila kompletní protinávrh, který je připravena také předložit na celostátní Konferenci v Nymburku.
 
Jedna z kapitol, ve kterých se protinávrh značně liší od projednaného návrhu stanov, je pozice a role oblastí v ČJF. Oblasti, přesněji v protinávrhu Krajské organizace ČJF by byly pobočnými spolky, jejichž statut by schvalovala celostátní Konference ČJF. Krajské organizace by měly členění na principu územního uspořádání
 
To však rovnou naráží na nesouhlas Severočeské oblasti ČJF, která pokrývá víceméně území dvou krajůLibereckého kraje a Ústeckého kraje. Předsedkyně oblasti MUDr. Zuzana Procházková vyjádřila nesouhlas s rozdělením krajů, pakliže by byl protinávrh projednáván na Konferenci v Nymburku, s tím, že oblast rámci obou krajů 119 subjektů, a dělit se nechce. Od žádného člena oblasti nezaznamenala předsedkyně za mnoho let svého působení podnět nebo snahu o rozdělení.
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE