reklama 11A

Video záznam Velké červnové ceny 2018 v Chuchli

ikonka

EquiTV.cz pro vás připravila ve spolupráci s Jockey Clubem ČR na sezonu 2018 sérii on-line přenosů z dostihových mítinků ve Velké Chuchli. V neděli 3. června se tam konala 66. Velká červnová cena. Máme pro vás video záznamy všech dostihů…
04.06.2018 10:58  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Vrcholem osmé kapitoly letošní metropolitní sezóny – a také Rodinné neděle s koňmi – byla 66. Velká červnová cena (I. k., 2220 m, 135 tis. Kč), hlavní předzkouška Českého derby, které se ve Velké Chuchli uskuteční 24. června. 
 
Ve čtrnáctičlenném poli byli 4:1 favority Forever Dry, Cape Freedom a Black Bard, kteří obsadili čtvrté, šesté a sedmé místo. Vítězem se stal hnědák Saul s jezdcem Beysimem Ferhanovem, který triumfoval v čase 2:21,54 jistě o jednu délku před jedinou klisnou na startu Carmellou, za níž o nos třetí skončil Top One. Paradoxně Saul ani Top One zatím nebyli do Českého derby nominováni, ale po tomto výsledku nejspíš jejich realizační týmy zváží dohlášení. V kurzu 9:1 odskočivší Saul zaznamenal třetí kariérní triumf, jezdec Beysim Ferhanov, trenérka Helena Vocásková i majitelka Hana Horčičková se do listiny vítězů Velké červnové ceny zapsali poprvé.
 
Druhým významným bodem programu byla 15. Cena Nory Jeane (1600 m, 100 tis. Kč) pro tříleté a starší klisny, v níž roli favoritky spolnila čtyřletá Saša s žokejkou Vendulou Korečkovou a zapsala si čtvrté životní vítězství.
 
Součástí programu bylo i tradiční utkání žákovkých jezdců ČR – Maďarsko – Slovensko, jehož vítězkou se stala česká reprezentantka Simona Laubeová.
 
Úvodní položkou odstartoval seriál Fitmin Cup 2018, pětidílná série dostihů pro dvouleté české odchovance, a mezi šesticí debutujících juniorů jistě vyhrála favorizovaná Motivator Lady s žokejkou Martinou Havelkovou.
 
Text Jiří Zlámaný
 
 
 
 
 
 
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE