reklama 11B

Kalendář závodů GCT pro rok 2015

Skokový seriál Global Champions Tour má pro rok 2015 sestaven kalendář. Jedná se již o desátý ročník těchto světových závodů, který zahajuje v Miami Beach počátkem dubnu a končí patnáctou zastávkou v Doze v polovině listopadu...
12.01.2015 11:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Global Champions Tour využívá výhod amerického kontinentu a počátkem dubna, 2-4., zahajuje sezonu v Miami Beach. Jedná se o nové koloroce 2015. Novinkou bude také kolo pořádanéŘímě, a to září. Toto město se sportovním dědictvím více než dvě tisíciletí poskytne nejlepším světovým jezdcům boj o další body v druhé polovině závodní sezony.

Jednotlivá kola v rámci Global Champions Tour jsou pro olympijské, světové a evropské šampiony stále více atraktivní a dávají těmto kolům přednost před dalšími náročnými seriály.  Tato túra se jede o více než 10 milionů eur společněodměnou ve výši jeden milion eur pro nejlepších 18 jezdcůcelkovém žebříčku. „Rok 2015 by mohl být mezníkem tohoto seriálu, rozšířili jsme jej o dvě velkolepé destinace Miami Beach a Řím, která do Global Champions Tour přinesla další dvě zastávkyhlavních městech. Jsem rád, že slavíme desetileté výročíprostředí neustálého růstu, neboť soutěže se staly celosvětově fantastickou sportovní událostí,“ řek Jan Tops, zakladatel a prezident Longines Global Champions Tour.

I s nacházející sezónou si tyto závody nenechají ujít nejlepší jezdci světa, a to včetně světové jedničky Scotta Brashe, který se stal šampionem Longines Global Champions Tour v posledních dvou letech. Stejně tak se závodů zúčastní čtyřnásobný zlatý medailistaolympijských her Ludger Beerbaum, úřadující evropský šampion Rolf-Göran Bengtsson, olympijští a světoví medailisté Beezie Madden a Gerco Schröder, dvojnásobná vítězka Global Champions Tour Edwina-Top Alexander či olympijští zlatí medailisté McLain Ward a Marcus Ehning.

Celkově se uskuteční patnáct kol na třech kontinentech světa. Po zahajovacím kole v Miami Beach se seriál přesune do Antverp. Toto město bude LGCT hostit podruhé a své brány nejlepším jezdcům otevře ve dnech 23. – 26. dubna. Túra se poté přesune do španělského hlavního města Madrid ve dnech 1. – 3. května.

ŠanghajČíně, nováčekroku 2014, bude hostit čtvrté kolo ročníku 2015, které se tam uskuteční jen týden po Madridu 8. – 10. května. Další zastávkou seriálu bude německý Hamburg, kde se úspěšní jezdci světa sejdou 14. – 17. května. V roce 2014 tam zvítězila domácí Katrin Eckermann, která se stala nejmladší vítězkou kola Global Champions Tour.

Následně se dění přesune do francouzské riviéry v Cannes. V populární destinaci se bude závodit ve dnech 11. – 13. června. V témže měsíci se uskuteční ještě závodMonaku (25. – 27. června).

Paříž, jednonejikoničtějších hlavních měst Evropy, bude hostit osmé kolo 3. – 5. července. Pětihvězdové závody se opět uskuteční poblíž Eiffelovi věže a řeky Seiny. V červenci jsou na programu ještě deváté koloEstoril (9. – 11. července), desáté v Chantilly (17. – 19. července) a jedenáctéLondýně (23. – 25. července). V něm loni zvítězil domácí jezdec Scott Brash, pozdější vítěz celého seriálu.

 Po tomto „maratonu“ závodů, kdy se jednotlivá kola konají čtyři týdny bezprostředně za sebou, se dvanácté kolo ve Valkenswaard uskuteční 13. – 16. srpna. Jedná se i vzhledemevropskému šampionátu o jediné srpnové kolo. Třinácté kolonové destinaciŘím proběhne po měsíční pauze ve dnech 11. – 13. září. Poté se již túra bude chýlitzávěru, předposlední kolo přivítá rakouská Vídeň (17. – 20. září). se předpokládat, že v tomto kole se jezdci budou snažit získat poslední potřebné body před závěrečným finálovým kolem v Doze. Hlavní město Kataru přivítá jezdce při finále ve dnech 12. – 14. listopad.

Na stránky Global Champions Tour se dostanete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE