reklama 11A

Finále Global Champions Tour se blíží

Do největší skokové události roku zbývají již jen necelé tři týdny. Finále Longines Global Champions Tour se odehraje v Kataru 13. - 15. listopadu na úžasném stadionu AL SHAQAB. Na startovní listině se objeví ta největší jména...
25.10.2014 21:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Závody si nenechá ujít světová jednička Scott Brash. Foto archiv Jezdci.cz

Mezi nimi loňský vítěz seriálu a současná světová jednička, Scott Brash z Velké Británie a jeho největší letošní rival, čtyřnásobný držitel zlaté olympijské medaile a světová současná dvojka, Ludger Beerbaum z Německa. Dále se představí světová čtyřka a pětka, Kent Farrington (USA) a Kevin Staut (Francie), vítěz finále FEI Světového poháru 2014 Daniel Deusser (Německo), držitelé zlaté medaile v družstvech z Mistrovství světa Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder a Jur Vrieling (Holandsko), olympijský vítěz Steve Guerdat (Švýcarsko), mistr Evropy Roger-Yves Bost (Francie), dvojnásobná vítězka seriálu Longines Global Champions Tour Edwina Tops-Alexander (Austrálie) a olympijští vítězové z let minulých Eric Lamaze (Kanada) a Rodrigo Pessoa (Brazílie). Kompletní seznam jezdců a koní najdete ZDE.  

V sobotu 15. listopadu se rozhodne o celkovém vítězi Longines Global Champions Tour. Žebříček momentálně vede Ludger Beerbaum, Scott Brash je na třetím místě. Mezi nimi je Rolf-Goran Bengtsson ze Švédska. K vítězství by Bengtsson potřeboval v Grand Prix Doha zvítězit. Brash se k obhajobě svého loňského vítězství musí umístit do pátého místa, ale pokud se Beerbaumovi podaří umístit se lépe než on, vítězství je jeho. Kdokoliv z prvních třech v žebříčku se tedy může stát celkovým vítězem.

V Grand Prix se jezdí o částku €450,000 a nejlépe umístění jezdci v celkovém žebříčku seriálu si mezi sebou rozdělí dokonce milion Euro. Loni zvítězil a odnesl si €450,000 Scott Brash a to v den svých 28. narozenin. Podaří se mu loňský úspěch zopakovat?

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE