reklama 11C

Jiří Nesvačil v Donaueschingenu sedmnáctý

Český reprezentant Jiří Nesvačil st. se od 11. do 15. září účastnil se svým čtyřspřežím dalších závodů Světového poháru, které se konaly v rámci 57. ročníku akce CHI Donaueschingen zahrnující i čtyřhvězdičkové soutěže ve skocích a drezuře...
16.09.2013 21:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jiří Nesvačil se svojí čtveřicí. Foto Roman Petr

Soutěže čtyřspřeží, která byla zároveň i oficiálním mistrovstvím Německa, se tentokrát účastnilo 25 týmů ze sedmi zemí. Jiří Nesvačil zahájil soutěž čtvrteční drezurou, ve které obdržel 64,60 tr.b. I když tento výsledek stačil pouze na 20. pozici, byl s ním celý tým spokojen vzhledem k účasti náhradního koně. Kobyla Utiza, která obvykle drezuru příliš nechodí, musela nahradit zraněného valacha Putina, pro kterého sezóna pravděpodobně skončila
 
Páteční program znamenal pro spřežení neobvyklé oživení v podobě parkuru „Top Score“, v němž jsou jednotlivé překážky ohodnoceny různými body a jezdec jich musí v rámci časového limitu projet co nejvíce. V této méně obvyklé disciplíně se Jiřímu Nesvačilovi dařilo a obsadil sedmou příčku, když od medailových pozic jej dělilo opravdu málo. Škoda jen, že se tato soutěž nezapočítávala do celkových výsledků.
 
V sobotu následoval tradiční maraton, do nějž i přes velkou konkurenci nastupoval tým se solidními ambicemi, neboť se jedná asi o nejsilnější disciplínu spřežení Jiřího Nesvačila. Tentokrát však bohužel zůstalo pouze u ambic, protože přední pár koní nešel dle představ jezdce. Výsledkem bylo patnácté místo, za které se v takto obsazeném závodě sice nemusel Nesvačil stydět, ale myslel přece jen o něco výše. V průběžném pořadí se pak posunul o tři místa nahoru na 17. pozici.
 
Závěrečný nedělní parkur mohl výsledkem ještě trochu zamíchat, i když velké posuny se vzhledem k bodovému rozložení asi čekat nedaly. Pět shozených míčků, přestože při dodržení rámci časového limitu, bylo však na přeskočení některého ze soupeřů přece jen dost – a výsledkem tak zůstala sedmnáctá příčka.
 
Celkový výsledek byl pro tým malinko zklamáním, neboť každý obdržený bod mohl pro Nesvačila znamenat posun vzhůru na žebříčku kvalifikace Světového poháru. Vzhledem k tomu, že poslední bodovanou pozicí je ta šestnáctá, byla to tak trochu smůla a Jiří Nesvačil se v celkové kvalifikaci Světového poháru pro letošní rok umístil na 24. příčce. Oproti loňské sezóně, která byla pro stávající čtyřspřeží premiérou, to znamená solidní posun a lze jen doufat, že i sezóna příští přinese další zlepšení. 
 
Ještě předtím však následuje poslední velký závod sezóny stávající, kterým je ME v maďarském Izsáku. Tým na něj odjíždí již v posledním zářijovém týdnu a tak lze jen doufat, že se všichni dostatečně zregenerují a úspěšně celou letošní sezónu zakončí.
 
Kompletní výsledky naleznete ZDE.
 
Připravil: Roman Petr



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE