reklama 11A

Jezdecký pohár ve skákání potřetí v Hradištku

Třetím kolem pokračoval zimní Jezdecký pohár v parkurovém skákání v sobotu 7. března. Za krásného jarního počasí se sešla v Hradištku u Sadské velmi slušná konkurence... EQUITV.CZ připravila z těcho závodů souhrnnou video reportáž!
13.03.2015 13:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
 
Před blížícím se finále v Lysé nad Labem, které bude dvojnásobně bodované, to bylo poslední kolo, kdy si parkuroví jezdci rozdělili seriálové body.
 
V soutěži stupně Z s následným rozeskakováním, započítávané do základní túry, jsme byli svědky hned 28 bezchybných výkonů. Tolik bylo tedy dvojic, jež pokračovaly do následného rozeskakování. A také výsledky z něj byly velice vyrovnané. Jezdce od sebe často dělily jen desetiny sekundy. Jednou z dvojic, které základní parkur i rozeskakování zajely bez trestných bodů, byla Hana Fialová a Alex 3. Ti se s časem 30,45 zařadili na třetí místo. Jen o dvě desetiny sekundy rychlejší byl Petr Vančura. Také on ani jednou nechyboval, a tak si s Ronaldem 4 dojel pro 19 pohárových bodů, které jsou přidělovány za druhou příčku. Denisa Vegrichtová předvedla jeden z nejrychlejších bezchybných výkonů v základním kole soutěže. V následném rozeskakování byla navíc jediným účastníkem, kterému se podařilo stlačit čas pod 30 sekund, a zaslouženě si připsala za prvenství nejvyšší počet bodů do pohárového žebříčku. Průběžné pořadí zaznamenalo na prvních místech změnu. Do čela se vyhoupla po pátém místě v tomto kole Tereza Mücková. Ta se 43 body tříbodový náskok na druhou Kláru Svobodovou, jež sice vyhrála úvodní dvě kola, ale napotřetí své konto neobohatila o jediný bod
 
Stejně jako v soutěži stupně Z, i další pohárovou soutěží, vypsanou jako parkur obtížnosti L**, prošlo početné pole startujících bez chyb a podobně jako v předchozí soutěži i v rozeskakování této soutěže dělily jezdce mezi sebou jen nepatrné časové rozestupy. Třetí nejrychlejší čas v kombinaci s čistou jízdou znamenal 18 pohárových bodů pro Andreu Metelkovou s klisnou La Luna. Jaroslav Abík a Utopie De La Choque patřili také k těm dvojicím, které absolvovaly základní kolo i následné rozeskakování bez jediného zaváhání. Svižné tempo v rozeskakování nakonec přineslo výsledný čas 33,73 sekund a celkovou druhou příčku. Bezkonkurenčně nejrychlejší byl ovšem Miloslav Vítek s Roxy Star. Ten vyrovnanému poli soutěžících odskočil v rozeskakování téměř o tři sekundy. Připsal si plný počet bodů a z průběžného pátého místa ve střední túře se vyhoupl do vedení
 
Desítka finalistů v soutěži velké túry na parkuru stupně S** s finále pro deset nejlepších dvojic již tak vyrovnaná nebyla. Do finále postupovalo pět bezchybných dvojic ze základního parkuru a zbylých pět přicházelo do kolbiště se zatížením jednou chybou. Čtyři trestné body si mimo jiných přinášela Šárka Zavoralová s Karen 5. Nakonec ale chybovala ještě dvakrát a celkových 12 trestných bodů v kombinaci s dosaženým časem stačilo na desáté místo. Již pravidelným účastníkem zimního Jezdeckého poháru je Josef Pařenica. Ani on se nevyhnul s Allo Allo jednomu shození v základní části a dvěma finálovým chybám. Dosáhl však lepšího času, než Šárka Zavoralová, takže se ve výsledkové listině zařadil před ní. Andrea Halíkova s klisnou Wyoming 1 postupovala ze základního kola také jednou chybou. Další zaváhání při finálové jízdě pak její skóre zdvojnásobilo a s celkovými osmi trestnými body nakonec obsadila osmou příčku. O stupínek výše se umístil Miloslav Příhoda. Základní kolo soutěže se mu vydařilo, jenže během finálové jízdy přišla jedna chyba. Miloslav Příhoda a Carthpilon si tak zapsali ve výsledkové listině čtyři trestné body a s časem 45,75 jim to stačilo na sedmé místo. Čtyři trestné body na kontě při vstupu do finálové jízdy měl Petr Dohnal s Lionheartem. Pak si ale spravil chuť a ke čtyřem bodům se už žádné další nepřičítaly. Petr Dohnal si tak vybojoval za šestou příčku patnáct bodů do pohárového žebříčku. Poprvé na závody seriálu Jump and Drive Winter Tour zavítal Tomáš Lomský a hned si vyskákal čtrnáct bodů za páté místo. S valachem New Dancer zajel sice čistý základní parkur, ale ve finále přidal jedno shození. Vítězka předcházejících dvou závodů velké túry nazvané Czech Equestrian Winter Tour – Barbora Vojtková s Carusem Medimade – tentokrát dojela do cíle základní části s jednou chybou. To jí pro finálovou jízdu značně znevýhodňovalo. I když ji nakonec dokončila bez další penalizace, 4 trestné body na prvenství nestačily a Barbora obsadila čtvrtý řádek výsledkové listiny. Jedno zaváhání ve finálovém parkuru asi mrzelo Andreu Halíkovou na Marylandovi. Pokud by zajela čistě, stačil by její čas s přehledem na vítězství. To se ale nestalo, a tak se musela spokojit s třetím místem. Našly se pouze dvě dvojice, kterým se podařilo obě části soutěže překonat bez trestných bodů. Jednou z nich byla Barbora Kejvalová s koněm Con Acord. Čas finále sice nepatřil k těm nejrychlejším, ale pokud soupeři chybují, tak to až tak moc nehraje roli. Barbora Kejvalová nakonec brala krásných 19 pohárových bodů za druhé místo. Spíše na jistotu jel ve finále i Jiří Luža s Benitem-S a vyplatilo se mu to. Zopakoval bezchybný výsledek ze základního kola a čas měl o něco rychlejší, než stříbrná Barbora Kejvalová. Při své zimní pohárové premiéře si tak dojel hned pro nejvyšší počet bodů do žebříčku Jump and Drive Winter Tour. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE