reklama 11C

Skokový Jezdecký pohár před 3. kolem v Hradištku

Již potřetí se v sobotu 7. března utkají skokoví jezdci o body do zimního Jezdeckého poháru 2015. Půjde o poslední závod této části seriálu v Hradištku u Sadské, který předchází finále v rámci Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem.
04.03.2015 00:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Barbora Vojtková s Carusem. Foto Josef Malinovský
 
V nejvyšší túře s názvem Czech Equestrian Winter Tour s přehledem vede Barbora Vojtková. Ta se v sedle plemenného hřebce Carusa zúčastnila obou předešlých kvalifikačních soutěží na stupni obtížnosti S* (125 cm), v nichž nenašla ani v jednom případě přemožitele. Díky tomu si odnesla 40 bodů a tak čtyřbodový náskok na druhou Barboru Kejvalovou. Členka Czech Equestrian Teamu si taktéž nenechala ujít ani jeden z doposud konaných kol. Během prvních závodů si připsala na konto 19 bodů za druhé místo a v rámci druhého kola obdržela sedmnáctibodový příděl. O pouhý bod méně Andrea Halíková, která byla taktéž velmi úspěšná během obou únorových mítinků. O dalších pět bodů méně na průběžné čtvrté příčce Martin Šoupal s 30 body a za ním je Miloslav Příhoda s 26 body, který byl pravidelným účastníkem zimní túry i v předcházejícím roce
 
Stejně jako Barbora Vojtková předvádí suverénní výkony i Klára Svobodová v rámci small tour. V sedle svých koní si připsala dvě výhry a po dvou kolech tedy 40 bodů. Oproti loňskému roku ji ubyla největší konkurentka Denisa Vegrichtová, která po úrazu během tréninku musela obě kola vynechat. Loni to byly právě tyto dvě jezdkyně, které bojovaly o nejlepší příčky v rámci seriálu. Nyní si druhou příčku drží Tereza Mücková, ale na první místo ztrácí 13 bodů. O pouhý pod méně pak Miloslav Příhoda s 26 body. Další dvě příčky si drží mladší jezdkyně Barbora Vídeňská s 20 body a o jeden bod méně Alžběta Vyštajnová. 
 
Ve třetí bodované soutěži, medium tour, je ve vedení Tereza Mücková, která ze dvou kol nasbírala 28 bodů (19 + 9). Jen čtyřbodovou ztrátu má Miloslav Příhoda, který jako jediný jezdec promlouvá do výsledků v nejlepší pětce všech tří žebříčků. Stejně tak 24 bodů získal i Zdeněk Palička. O bod méně má na čtvrté příčce Šárka Zavoralová a prozatím elitní pětku uzavírá se ziskem 20 bodů vítěz prvního kola Miloslav Vítek, který se již těší na účast v kole třetím.
 
Jak zamíchá pořadím třetí kolo, to se dozvíme již v sobotu 7. března. V ten den přivítá hala v Hradištku u Sadské jezdce celkem v pěti soutěžích. Závodní den otevře stupňovaná obtížnost do 100 cm se žolíkem, po níž bude následovat první bodovaná soutěž Z, kde budou jezdci bojovat do small tour. Dále je na programu další stupňovaná obtížnost, tentokrát do 110 centimetrů. Čtvrtou soutěží dne bude parkur L** s následným rozeskakováním, započítávaný do medium tour. Vrcholnou soutěží závodů bude S**. Ta je vypsána s finále pro nejlepší desítku jezdců z prvního kola. 
 
Ačkoliv se může zdát, že jezdci, kteří ještě do teď nebodovali v zimním seriálu, nemají šanci uspět v jeho celkovém pořadí, není tomu tak. Finálové soutěže, které proběhnou u skokové části Jump and Drive Winter Tour v druhý soutěžní den Jezdeckého festivalu 2015 na výstavišti v Lysé nad Labem – tj. ve čtvrtek 19. března, jsou dvojnásobně bodované. To znamená, že v kombinaci s posledním předkolem v Hradištku lze nasbírat o třetinu více bodů, než v kolech, která se uskutečnila v druhém měsíci roku 2015. Do Hradištka je možné se přihlašovat minimálně ještě celou středu 4. března. V případě volných startovních pozic pořadatelé budou přijímat přihlášky i o den později. Aktuální informace naleznete na webových stránkách www.jezdeckypohar.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }