reklama 11B

Jezdecký festival 2017 startuje v Lysé už za měsíc

Pouhý měsíc zbývá do zahájení 4. ročníku Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. Diváci uvidí pod jednou střechou během pětidenní akce od středy 22. do neděle 26. března 2017 celkem 36 soutěží ve 4 disciplínách České jezdecké federace...
22.02.2017 15:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Kromě oficiálních závodů pod hlavičkou ČJF organizátoři připravují turnaj v disciplíně pro děti na ponících s názvem Pony-games a v neposlední řadě sobotní večerní show program s více jak desítkou jezdeckých vystoupení. „Program bude velmi pestrý během všech soutěžních dnů. Ve všední dny bude k vidění úplně něco jiného, než o víkendu. Pro fanoušky jezdeckého sportu se tak nabízí řada důvodů, proč se na výstaviště v Lysé nad Labem vrátit opakovaně,“ uvedl ředitel Jezdeckého festivalu Josef Malinovský.
 
Mezi diváky z řad laické veřejnosti bývá tradičně největší zájem o víkendový program. Vůbec nejpestřejší je sobota, kdy se dopoledne bude soutěžit v drezuře, což je disciplína, kterou lze přirovnat ke krasobruslení na koni. Odpoledne pak bude k vidění voltiž. Tu lze pro změnu označit jako gymnastiku na cválajícím koni. Večer již nepůjde tolik o sportovní výkony, jako o zábavu. Kdo rád adrenalin a rychlá kola, tak si nemůže nechat ujít nedělní vozatajské závody. Ti, co se zaměřují na všeobecné dovednosti, musí vidět halovou všestrannost, tedy přesněji skokové derby s terénními překážkami. To přijde na řadu letos již ve čtvrtek odpolednehned po finálových soutěžích parkurové části Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace. Nejvýše se ovšem bude skákat s koňmi v pátek při Velké ceně Czech Equestrian Teamu. bude předcházet soutěž dvoučlenných družstev JUMP TEAM Vetoflex, v níž budou muset jezdci prokázat nejen souhru s koněm, ale i týmového ducha. Děti si přijdou na své buď ve středu dopoledne při zahajovacích soutěžích v parkurovém skákání s poníky, nebo v pátek podvečer, kdy se dostane ke slovu již zmíněný turnaj štafetových her Pony-games.
 
„Před několika dny jsme spustili on-line přihlašování pro zájemce o účast z řad aktivních jezdců. Nejvíce by si měli pospíšit s přihláškami zástupci drezurní disciplíny, neboť tam je počet účastníků omezen. V první ranní soutěži dokonce zbývá již jen jedna startovní pozice, ale i v dalších drezurních úlohách jsou jen jednotky volných míst,“ říká Josef Malinovský. Ostatní soutěže zatím pevně limitované počty účastníků nemají. Kapacita pro přechodné ustájení koní v dějišti závodů je stanovena na 30 boxů pro každý soutěžní den. Vzhledem k rozdělení soutěží na dopolední a odpolední část však lze využít ustájení i na půl dne za výhodnějších podmínek.
 
Jezdecký festival je oblíbený i mezi diváky a ochozy bývají nezřídka plné do posledního místa. I z tohoto důvodu pořadatelé nabízejí skalním fanouškům jezdectví i těm, kteří si chtějí užít program s jistotou volného místa k sezení, možnost rezervace míst na vyhrazených tribunách. „Celkem máme pro tyto účely vyhrazeno 600 sedadel na tzv. západní straně haly C výstaviště, kde program Jezdeckého festivalu probíhá. Kapacita všech tribun je však více než dvojnásobná a zároveň je kolem kolbiště několik stovek míst ke stání. Každopádně doporučujeme všem si místenky zarezervovat. Získat se dají ve středu a ve čtvrtek za 20 korun, v pátek za 50 korun a o víkendu za 50 nebo 100 korun. Každý dostane k místence navíc zdarma nápoj a Jezdecký katalog, což je tištěná publikace s řadou článků o využití koní v jezdeckém sportu, která vychází každoročně při příležitosti Jezdeckého festivalu a začátku nové jezdecké sezony. Obsahovat bude více jak 70 stran zajímavého čtení a praktických informací,“ dodává Josef Malinovský.
 
Podrobnosti o Jezdeckém festivalu najdete na internetových stránkách www.jezdeckyfestival.cz. Na adrese www.jezdeckypohar.cz se navíc můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech závodech seriálu Zimní Jezdecký pohár ČJF (. Jezdeckého festivalu). 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE