reklama 11B

Jezdci týmu Prague Lions pro Global Champions 2018

ikonka

Praha je od roku 2018 součástí prestižní série parkurových závodů Global Champions a díky této skutečnosti může mít i svůj vlastní tým, který dostal název Prague Lions. Jeho barvy bude reprezentovat celkem pět jezdců. Pojďme si je blíže představit…
13.03.2018 13:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Anna Kellnerová

Jednadvacetiletá česká reprezentantka Anna Kellnerová má přes svůj mladý věk na kontě řadu předních umístění z mezinárodních závodů. Na českých kolbištích nenašla třikrát přemožitele v individuálním mistrovství České republiky v kategoriích starších juniorů a mladých jezdců. Jako mladá jezdkyně byla zařazena do reprezentačního týmu České republiky. Od roku 2017 se pravidelně účastní světové série Global Champions, díky čemuž pronikla do absolutní světové špičky. V první sezoně působení v těchto soutěžích se blýskla zejména výkony s ryzákem Classicem, s nímž podpořila např. úspěch týmu v Berlíně a v Londýně.

 

Aleš Opatrný

Aleš Opatrný ve svých sedmatřiceti letech patří stabilně k nejlepším českým parkurovým jezdcům. Po mnoho let je oporou národní reprezentace. V roce 2000 vybojoval zlato na mistrovství Evropy mladých jezdců ve Velké Británii. Dvakrát se účastnil finále Světového poháru, několikrát reprezentoval na seniorském evropském šampionátu, za družstvo v soutěžích Nations Cup nastoupil nesčetněkrát. Na domácí půdě si dojel již mnohokrát pro zlatou medaili z mistrovství České republiky. Přední příčky ve Velkých cenách či Pohárech národů se nedají ani vyjmenovat. V živé paměti mají fanoušci jeho vítězství v Grand Prix Světového poháru v Olomouci 2017.

 

Niels Bruynseels

Pětatřicetiletý belgický jezdec Niels Bruynseels se z členů celku Prague Lions může pochlubit nejvyšším postavením na žebříčku jezdců Mezinárodní jezdecké federace – FEI Longines Ranking. Dlouhodobě se pohybuje v nejlepší světové dvacítce. Jako mladý jezdec má stříbrnou medaili z evropského šampionátu 2004 ve Vilamoura. Dařilo se mu i na mistrovství Evropy seniorů 2017 v Göteborgu, kde s týmem dokončil na čtvrté příčce a v hodnocení jednotlivců byl sedmý. Na svém kontě má bezpočet předních příček ze soutěží Grand Prix a jako belgický reprezentant se objevuje v barvách národního družstva i v Pohárech národů.

 

Gerco Schröder 

Nizozemský reprezentant Gerco Schröder narozený v roce 1978 je držitelem zlaté medaile ze soutěže družstev na Světových jezdeckých her v roce 2006 v Cáchách a 2014 v Caen. V roce 2012 si dojel pro stříbro na olympiádě v Londýně jak v individuálním, tak v týmovém hodnocení. Olympijských her se účastnil celkem třikrát, osmkrát se probojoval do finále Světového poháru, v němž si nejlepší výsledek připsal v Lipsku v roce 2011, kde dojel šestý. Na mistrovství Evropy získal nejcennější kov čtyřikrát v týmovém klání, v roce 1999 to bylo v kategorii mladých jezdců, dále už bodoval v seniorské kategorii.

 

Holger Wulschner

Německý jezdec Holger Wulschner má ve svých pětapadesáti letech nejvíce zkušeností. Ve finále Světového poháru byl již v roce 1997. Na mezinárodních závodech má za posledních deset let v databázi mezinárodních závodů zapsáno bezmála 1500 startů s mnoha vítězstvími v soutěžích Grand Prix. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE