reklama 11B

Humpolec hostil finále vozatajské Zlaté podkovy

ikonka

EquiTV pro vás připravila souhrnnou reportáž z finále vozatajské Zlaté podkovy, tedy ze soutěží singlů, párů a čtyřspřeží. Tento seriál zažil už 53. ročník a závěrečný mítink se odehrál tradičně v Humpolci během posledního srpnového víkendu.
31.08.2018 15:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ Z VOZATAJSKÉ ZLATÉ PODKOVY JE V TOMTO ODKAZU

Finále Zlaté podkovy, které se konalo během posledního srpnového víkendu na závodišti v Humpolci Dusilově, přineslo i vyvrcholení vozatajských soutěží. V kategorii singlů si pro třetí místo dojela Kateřina Neumannová. Pomohl jí zejména druhý nejlepší výsledek z nedělní jízdy mezi kužely. Karel Nývlt naopak v závěrečném parkuru nasbíral trestné body za tři chyby, ale díky vydařené drezuře i maratonu bral druhou příčku. Vítězkou soutěže jednospřeží se stala Markéta Sedlinská. Ta si vedla skvěle v maratonu. Právě díky výsledku ze soboty se jí podařilo udržet vedení i přes tři shození mezi kužely.

Silná konkurence se sešla v soutěži dvojspřeží. Velmi pěknou jízdou v závěrečném parkuru na sebe upozornil Petr Novák. Díky druhému nejlepšímu výkonu mezi kužely se posunul konečným pořadím na třetí místo. Zkušený Jaroslav Kohout šel do poslední části soutěže z pozice číslo dvě, a ačkoliv v neděli dovezl tři chyby, na konečnou druhou příčku to stačilo. Způsobem start-cíl ovládl finále kategorie párů letošní vicemistr České republiky Václav Coufalík. Ten začal vítěznou drezurou a přemožitele nenašel ani v maratonu a mezi kužely.

Na startu královské kategorie se sešlo celkem šest účastníků. Těsně pod stupni vítězů zůstal Petr Vlašic, jemuž vyšel hlavně závěr soutěže, když zajel druhý nejlepší výsledek v parkuru. Vyrovnané výkony podával Zdeněk Jirásek. V každé z vozatajských disciplín dokončil třetí a pomyslný bronz z toho byl nakonec i v celkovém pořadí. Jaroslav Juráň junior měl od začátku soutěže našlápnuto na vítězství. Vyhrál drezuru i maraton. Jenže přišlo celkem pět chyb v nedělní zkoušce, což znamenalo propad na druhé místo. Na nejvyšší pozici soutěže čtyřspřeží se po chybách Jaroslava Juráně vyšvihl Jiří Nesvačil senior, který mezi kužely zaváhal jen jednou a po roce tak obhájil prvenství ve finále Zlaté podkovy.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE