reklama 11A

Hubertova jízda a otevření stájí pro MP Pardubice

Tradiční Hubertovu jízdu na pardubickém závodišti pořádá jízdní oddíl pardubické Městské policie. Zve na ni nejen veřejnost, ale také kolegy z jízdních jednotek napříč ČR. Letošní oslava svátku sv. Huberta bude spojena i se slavnostním okamžikem...
10.11.2016 06:34  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Městská policie oficiálně otevře nové stáje a zázemí pro jízdní oddíl vybudované právě na pardubickém závodišti. Vše v sobotu 12. listopadu.
 
Dosud jízdní oddíl sídlil v areálu veterinární kliniky ve Štrossově ulici, nově se přestěhuje na pardubické závodiště. Svůj stálý domov tu najdou čtyři starokladrubští vraníci Ota, Eda, Monty a Kuba. Náklady na rekonstrukci stájí uhradilo město Pardubice, v příštím roce chce pokračovat ve zlepšení zázemí pro strážníky. „Nové stáje jsou komfortní, ale naprosto ideální je tohle prostředí zejména z hlediska tréninkových možností. Strážníci tu mají dostatečný prostor pro práci se svými svěřenci. Závodiště je pro nás příhodné i proto, že jízdní hlídky odtud dobře obsáhnou okrajové lokality města, jak se říká po kopytě. Vzdálenost do centra města pro koně není překážkou, v rámci výkonu služby běžně chodí trasu až 15 km,“ prohlásil v tiskové zprávě města ředitel městské policie Rostislav Hübl.
 
Nové stáje budou slavnostně otevřeny v sobotu 12. listopadu v 10 hodin, už o hodinu později bude zahájena samotná Hubertova jízda. Hon na lišku a slavnostní ukončení jízdy je plánováno na 15 hodin. Jezdci budou rozděleni podle dovedností a zkušeností do tří lotů.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE