reklama 11C

Hannelore Brenner a zákaz startu její klisny v Riu

Německá jezdecká federace (FN) se během 6. dubna sešla kvůli projednání olympijských a paralympijských her v Riu. Došli přitom k závěru, že Hannelore Brenner nemůže na závodech se svojí úspěšnou klisnou Women of the World startovat…
10.04.2016 08:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Celkem deset jezdců stojí na seznamu Německé jezdecké federace pro Rio. Mezi nimi nechybí ani nejúspěšnější zástupkyně této disciplíny Hannelore Brenner. Společnějejím jménem však nebyla uvedena její úspěšná klisna Women of the World. Jak prohlásil šéf ekipy, po dlouhém uvažování se rozhodli, že do Ria nepojede kůň ve věku 21 let. Odůvodnili to možným rizikem vzhledemvěku koně. Proto bylo jezdkyni doporučeno vzít si jednoho ze svých nadějných koní Cavanga nebo Belissimu M.

tímto vyjádřením však jezdkyně zásadně nesouhlasí, neboť jak pronesla, její klisna je absolutně zdravá a v dobré kondici. „Samozřejmě jsme o tom uvažovali a samiveterinářem přemýšleli, zda je to dobrý nápad. Shodli jsme se však na tom, že věksouvislosticestou a požadavky nehrajetomto sportutakovou roli, pokud je před přesunem vše v pořádku. Kdo nás zná, , co pro nás klisna znamená,“ pronesla Hannelore Brenner pro server www.reiterrevue.de.

„Nakonec bylo rozhodnuto bez našeho vyjádření, že Women of the World do Ria každopádně nepojede. Důvodem nebyla její kondice ani výkony, ale věk. Byli bychom si jen přáli, kdyby toto pro nás velice důležité rozhodnutí bylo udělánonámi,“ dodala jezdkyně. Pro klisnu to v podstatě znamená konec kariéry, dle plánů by se měla účastnit ještě několika závodů. Poté si jejich „nejdůležitější kůň stáje“ bude užívat co nejlépe života.

Zdroj: www.reiterrevue.de




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE