reklama 11D

Dramatická noc při prvním kole GCL Cascais

Dramatickou noc má za sebou další kolo Global Champions League, které odstartovalo v pátek 7. července v portugalském Cascais. Tým Miami Glory se dostal do vedení po rychlých a bezchybných kolech Georginy Bloomberg a Ciana O’Connora….
08.07.2017 19:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: GCL / Steffano Grasso

Dramatickou noc má za sebou další kolo Global Champions League, které odstartovalo ve velkolepém portugalském prostředí v Cascais. Vzrušující špičkové výkony držely diváky na krajích sedaček, a byl to tým Miami Glory, který se dostal do vedení po rychlých a bezchybných kolech Georginy Bloomberg a Ciana O’Connora.

Frank Rothenberger připravil kurz parkuru s překážkami tak, že jezdci museli své koně v travnaté aréně po celou dobu kontrolovat. Soutěž ovlivnily také vnější podmínky, když se po západu slunce rozsvítilo umělé osvětlení arény.

První jezdcem na startu byl zástupce týmu St Tropez Pirates Julien Epaillard, který překvapil po vítězství v pařížském GCT Grand Prix výsledkem dvanácti trestných bodů v sedle Quatrin de la Roque. Aleš Opatrný z Berlin Lions také vyřadil svůj tým ze souboje o přední příčky poté, co VDL Fakir ztratil podkovu.

Pilar Lucrecia Cordon z týmu Monako Aces nečekaně opustil sedlo Cana van de Blom, což znamenalo vyloučení jeho týmu ze sobotního finále.

Čistý výsledek pro svůj tým mezi prvními jezdci připsali Marcus Ehning (Valkenswaard United), Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (Doha Fursan Qatar), Jack Hardin Towell (Paris Panthers), Marco Kutscher (Cannes Stars), Marlon Zanotelli (Rome Gladiators), a Roger-Yves Bost (Shanghai Swans). Georgia Bloomberg předvedla skvělý výkon na parkuru v sedle klisny Monodie H, ačkoliv to byla její první zkušenost ve skákání ve večerních podmínkách.

Druhý jezdec týmu St Tropez Pirates Simon Delester vrátil zpět naději na přední umístění čistým výsledkem spolu s koněm Chadino. Abdel Saïd z Rome Gladiators byl prvním, kdo zajistil svému týmu dvojí čisté konto. Jezdkyně kategorie U25 Lillie Keenan z Paris Panters však připsala také druhý čistý výsledek týmu a rychlejším časem tak posunula Paris Panters před Rome Gradiators.

I Bassem Hassan Mohammed z Doha Fursan Qatar dojel do cíle náročného parkuru s čistým kontem. Nečekané dvojí vyhnutí London Knights znamenalo vyloučení z dalšího pokračování v soutěži, stejně tak i Shanghai Swans.

Harrie Smolders z Hamburg Diamonds měl hodně práce po dvanácti trestných bodech, které inkasoval dříve v soutěži jezdec U25 Jos Verlooy. Jezdec dokončil v sedle Capital Colnardo čistě.

Pozornost se teď otočila na irského Bertrama Allena z Valkenswaard United s Molly Malone, jehož případný bezchybný výsledek by tým mohl dostat do vedení. Jezdec ale nedokázal zopakovat čistý výsledek Ehninga a inkasoval čtyři trestné body.

Od jednoho irského jezdce přešla pozornost k dalšímu, a to k Cianu O’Connorovi z Miami Glory, jehož čistý výsledek znamenal zlatou příčku tohoto týmu.

Dvojí čistý výsledek připsali jezdci z celkem čtyř týmů, a to Paris Panters šlapající na paty vedoucímu týmu Miami Glory, Roma Gradiators obsazující třetí místo a Doha Fursan Qatar uzavírající elitní čtveřici.

Zdroj: tisková zpráva GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE