reklama 11D

Gill Polo Cup 2013 pro začátečníky

V neděli 9. června se na pólo hřišti GILL POLO klubu ve stáji Ostrov sešla spousta milých hostů, aby si společně užili sportovní odpoledne, jehož hlavním bodem byl Gill Polo Cup 2013. Aktuální reportáž pro vás připravila Šárka Gill...
10.06.2013 11:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Foto Šárka Veinhauerová
 
 
 
V jednu hodinu po poledni odstartovala skoková ukázka v podání osmi mladých jezdkyň - Kristýna Stehlíková s klisnou Lejdy II, Adéla Průšová s klisnou Fantazie, Nikola Živnůstková s klisnou Lejdy II, Klára Mrkvičková s klisnou Fantazie, Lenka Bížová s klisnou Lejdy II, Tereza Janoušková s valachem Sultán, Andrea Novotná s klisnou Fair Play, Michaela Paroulková s klisnou Fantazie, ze stáje JK Kněžičky pod vedením Pavlíny Záhorové. Další dvě mladé jezdkyně Kristýna Bartošová s koněm Ramses a Kateřina Vacková na koni Elegán se přidaly ze stáje Ostrov. Všech deset juniorek bylo za své výkony oceněno medailemi pořádajícího klubu.
 
V průběhu skokové ukázky přijel pan Vladislav Vosáhlo se čtyřkou krásných plavých koní kinských z JK Izabel Zadražany a na jízdu jeho kočárem se stála fronta! Naše milé pomocnice měly plné ruce práce s malými dětmi, které se vozily na ponících Genesis a Sáře.
 
Počasí se skvěle vydařilo a celé odpoledne svítilo sluníčko. Odpoledne nám zpestřily tři vystoupení krásných Olešnických mažoretek, které se divákům moc líbily. Vystoupily Majdalenky, Rozmarýnky a Violetky. Celý program nám svou hudbou zpestřovala kapela Western Country Song. Pro diváky bylo připraveno občerstvení a prodejna Hidalgo-shop, která nabízela i jezdecké šperky Poukar.
 
Ve tři hodiny se diváci dočkali pólo zápasu. Nastoupily proti sobě dva týmy po třech hráčích. Tým Insight Home v oranžových tričkách – Matthew Blaken, Tomáš Novák a Tomasz Setkiewicz proti týmu Dworek v zelených tričkách - Šárka Gill, Birgitte Emborg a Marek Setkiewicz. Týmy byly složeny ze členů GILL POLO klubu a kromě Šárky Gill, to bylo jejich vůbec první oficiální utkání a venkovním hřišti. Rozhodčím utkání byl zakladatel prvního oficiálního pólo klubu v České republice, GILL POLO klubu, který je členem Hurlingham Polo Association, pan Naveed Gill. 
 
Hra byla velmi napínavá, diváci povzbuzovali a nakonec velmi těsně zvítězil tým Insight Home 5:4. Hra byla rychlá, plná krásných akcí. Po skončení diváci zvolili nejlepší klisnu zápasu – Fleur plnokrevná klisna původem z Nového Zélandu, na které hrála Šárka Gill, pytel krmení od společnosti CEREA určitě bude chutnat, zasloužila si ho. Všechny klisny si v utkání vedly skvěle i díky perfektně připravenému povrchu hřiště. I po dlouhých deštích bylo pružné a skvěle posekané.
 
Sportovní odpoledne se blížilo ke konci a všichni doufali, že získají cenu z tomboly. Pak už zbývalo jen ocenění všech hráčů trofejemi. Diváci i všichni jezdci i hráči odjížděli se skvělým pocitem a navíc nezmokli.
 
Připravila Šárka Gill
Foto Šárka Veinhauerová a Jan Špaček (viz odkaz do fotogalerie)



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }