reklama 11C

Czech Polo Open aneb turnaj před povodní v Chuchli

Ve dnech 30. 5. – 1. 6. se hostitelem koňského póla stala opět i Česká republika. Na závodišti v Chuchli v Praze se uskutečnil turnaj v koňském pólu BMW Czech Polo Open 2013. Kdo by tušil, že jen pár hodin poté vše zalije rozvodněná Vltava...
05.06.2013 15:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Foto Rene Teuber
 
 
 
BMW Czech Polo Open 2013 uspořádal La Republica Polo Club. V turnaji se mezi sebou utkaly čtyři mezinárodní týmy sestavené z hráčů z Čech, Německa, Rakouska, Anglie a Argentiny. Handicap turnaje BMW Czech Polo Open 2013 je stanoven na +4 - +6.
 
Kromě generálního partnera BMW, jehož tým se umístil na druhém místě, turnaj podpořili také partneři týmů Hublot (3. místo), Eden Island Seychelles a ledovcová voda Aqua Angels z Islandu (4. místo). Tým Eden Island Seychelles se stal vítězem letošního turnaje.
 
Dalšími partnery byly francouzské šampaňské Veuve Clicquot, Kotleta restaurant.bar ze sítě Delicato Restaurants, Novák-papír s.r.o., káva DeLonghi, Vino a spol., Letenský zámeček a hotel Aria. Dresy pro hráče navrhla argentinská módní značka spojená s pólem La Martina. Mediálním partnerem je vydavatelství Mladá Fronta .
 
Organizátoři opět podpořili Občanské sdružení pro hipoterapii Caballinus, které díky speciální léčebné metodě využívá pohybu koně k celkové rehabilitaci dítěte a pomáhá nejen v oblasti fyzické, ale i psychické, socialní a pedagogické.  Vice informací najdete na www.caballinus.cz.
 
BMW Polo Czech Open je stejně jako Gold Cup v Anglii nebo Polo Classic v New Yorku součástí Veuve Clicquot sezóny.
 

Česká televize připravila na programu ČT Sport 30minutový záznam toho nejzajímavějšího. Podívat se na něj můžete POD TÍMTO ODKAZEM.

 

Něco o pólu:

Pólo je považováno za hru králů a nejexkluzivnější míčovou hru na světě, kterou kolem roku 1990 přivezli angličtí důstojníci z Indie do Anglie. Travnaté pólo hřiště je dlouhé 300 yardů a široké 200 yardů. V současné době se pólo hraje ve více než 80 zemích, hrají proti sobě dva týmy po čtyřech jezdcích. Cílem je dát co nejvíce gólů do branek na konci hřiště. Celý turnaj je rozdělen na herní periody tzv. chukky, což jsou úseky o délce přibližně 7 minut. Celý zápas má normálně 4 chukky, mezi každou chukkou je přestávka 3 minuty. 
 
Profesionalita hráčů koňského póla je na různé úrovni, která je určena tzv. handicapem hráče. Ten určuje každou sezónu národní komise každé země. Rozsah přidělovaných handicapů je od –2 do +10 u profesionálních hráčů. Čím vyšší handicap, tím lepší hráč. Týmový handicap je spočítán sečtením handicapů všech čtyř hráčů. Koně používaní pro koňské pólo jsou nazýváni pony, jejichž obvyklá výška je mezi 1,43 a 1,53 metry. Tito koně musí být rychlí a hbití tak, aby byli schopni rychle měnit směr během hry, nebojácní a nesmí jim vadit ani pálky, které sviští kolem jejich hlav.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }