reklama 11A

GP Neumünster 2016 pro neporazitelného Ahlmanna

Německý jezdec Christian Ahlmann, který před finále Světového poháru 2015/2016 vede celé hodnocení nejsilnější Západoevropské ligy FEI, získal výhru v další významné soutěži. K mnoha vítězstvím z posledních týdnů přidal GP v Neumünsteru.
23.02.2016 12:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: screen
 
Německý parkurový jezdec Christian Ahlmann, který jezdí vedle národní reprezentace také v barvách hřebčína Zangersheide, se v posledních měsících doslova veze na vítězné vlně. K mnoha triumfům, kterých v tomto čase dosáhl, přidal v neděli 21. února výhru v Grand Prix při CSI3* Neumünster.
 
Postup do Velké ceny byl omezen pro čtyřicet dvojic z kvalifikací. Kurz s překážkami do 155 cm překonalo třináct jezdců čistě a rozhodovalo rozeskakování. Formu potvrdil Christian Ahlmann na koni Codex One, který nechyboval ani v rozeskakování a dokončil v čase 33.99 sekund. Těsně za ním, jen o 5 setin pomaleji dojel Gert-Jan Bruggink na Vampire 6 (NED) a třetí místo bral další z německých jezdců Denis Nielsen s hřebcem DSP Cashmoaker
 
Ahlmann tímto přidal do své sbírky další významnou výhru. Za poslední tři měsíce se mu podařilo třikrát vyhrát Světový pohár – v listopadu ve Stuttgartu a Madridu a v prosinci v Mechelenu. Po Novém roce přidal první místo v prestižní pětihvězdové Grand Prix v Basileji, dále při CSI4 Braunschweig 14. února a o týden později právě v Grand Prix v Neumünsteru.
 
V nejvyšších soutěžích střídá převážně hřebce Taloubet Z a Codex One. V Braunschweigu ve Velké ceně startoval s Coloritem. Pokud si projdeme výsledky Ahlmanna a vezmeme v úvahu výkony dalších převážně evropských jezdců v posledních týdnech na špičkových závodech, můžeme se při finále Světového poháru, které se jede 23. – 28. března v Göteborgu, těšit na napínavé klání.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE