reklama 11D

Frenštátské ČSP úspěšné pro Tomanovou a Pinkavovou

Během sobotního dne 9. září se v Olomouci v rámci frenštátského kola Českého skokového poháru uskutečnily dva vrcholy. Ve finále Amateur Tour se po rozeskakování radovala z výhry Dana Pinkavová, v soutěži ST* nenašla přemožitele Barbora Tomanová…
09.09.2017 21:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V sobotu podvečer se, jak je letos zvykem, uskutečnilo finále Amateur Tour, kam se probojovaly nejlepší dvojice z páteční a dopolední sobotní kvalifikace. Po rozeskakování osmi dvojice se nakonec radovala z vítězství Dana Pinkavová s La Corou 1. Jako jediné dokončily i rozeskakování bez chyby na překážkách. Druhé místo získala Eva Samcová a Merra před Zuzanou Fabiánovou s Elograaf Pavlin. Dana Pinkavová si zároveň výhrou pojistila nejen start ve velkém hořovickém finále, ale také se o pouhý bod dostala do čela průběžného bodování.

Nejvyšší soutěží sobotního dne byl parkur stupně ST* jedoucí se coby Memoriál Zdeňka Fialky. V této nepsané generální zkoušce na Velkou cenu se nejlépe představila Barbora Tomanová se Scarface. V rozeskakování dokončily o 0,13 vteřiny rychleji než nakonec druhá Lucie Strnadlová a Carina 6. Elitní trio uzavřel Rudolf Doležal a Lara Croft. Všechny tři jezdce uvidíme také na startu nedělní Velké ceny.

Junioři v sobotu bojovali ve stylové soutěži. V prvním oddělení si po zisku 9,0 bodů dojela pro první místo Sára Vingrálková a Oscar des Fontaines. V tom druhém pak hned tři jezdci pokořili devítibodovou hranici. Nejvíce se líbil výkon Natálie Kovářové s koněm Quinara, která získala 9,2 bodů.

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodů, na stránky pořadatele se dostanete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE