reklama 11C

Fizek vítězem dvojspřeží MČR chladnokrevníků 2018

ikonka

V neděli 16. září vyvrcholilo v areálu hřebčína Františkův dvůr v Klokočově u Vítkova mistrovství České republiky chladnokrevných koní v kombinovaných soutěžích 2018. Kategorii dvojspřeží ovládl Marián Fizek s koňmi Lordo a Buntek…
17.09.2018 17:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Fizkovi se dařilo především v závěrečném těžkém tahu. Na nejvyšší váhu 2200 kg se dostalo hned devět z patnácti účastníků mistrovské soutěže, ale nikomu se jí již nepodařilo dotáhnout až za cílovou čáru. Lordo a Buntek zůstali na vzdálenosti 16 metrů, což bylo nejdále. V úvodní formanské jízdě byli druzí a v kombinaci se čtvrtou příčkou z ovladatelnosti s kládou se stali mistrovským dvojspřežím pro rok 2018.
 
Stříbro si z republikového šampionátu v Klokočově odvezl Pavel Reichel s koňmi Neron a Brys Slezský. Předvedl nejlepší formanskou jízdu, s kládou vybojovali dílčí třetí pozici a i přesto, že v těžkém tahu skončili už na váze 1800 kg, kterou navíc dotáhli jen na vzdálenost 5 metrů, na celkové druhé místo to stačilo.
 
Pavol Kitaš s koňmi Ostermann a Cyrano předváděl poměrně vyrovnané výkony. Jednotlivé zkoušky dokončil jako čtvrtý, pátý a sedmý, ale když se sečetly body za tato umístění, byl z toho nakonec pomyslný bronz.
 
Naopak Dušan Turčan zůstal mimo medailové pozice, ale může se pyšnit tím, že zvládl ze všech nejlépe ovladatelnost s kládou. Ta je považována za nejnáročnější zkoušku celého mistrovství. 
 
Internetová televize EquiTV připravuje z obou dvou závodních dnů nezkrácený videozáznam a reportáž do televizního Jezdeckého magazínu.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE