reklama 11B

MČR chladnokrevných koní 2017 v souhrnu EquiTV

Humpolecké závodiště hostilo na přelomu září a října mistrovství České republiky chladnokrevných koní v kombinovaných soutěžích. Obě vypsané kategorie ovládl se svými koňmi Jan Blizňák. Nejen jeho výkon si můžete připomenout v reportáži EquiTV.
11.10.2017 18:20  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ JE K ZHLÉDNUTÍ V TOMTO ODKAZU

Ve dnech 30. září až 1. října hostilo závodiště v Humpolci Dusilově letošní mistrovství České republiky chladnokrevných koní v kombinovaných soutěžích. Závodilo se v tradičních kategoriích jednospřeží a dvojspřeží, která změřila své síly ve třech disciplínách: formanské jízdě, ovladatelnosti s kládou a těžkém tahu.

Sobotní program patřil jednospřežím, kterých se v Humpolci představilo celkem čtyřiadvacet. V první části šampionátu, tedy ve formanské jízdě, podal nejlepší výkon Pavel Reichel s Neronem. Zkouška ovladatelnosti s kládou se nejvíce vydařila loňskému vítězovi kategorie dvojspřeží Vladimírovi Hajtmarovi, který tentokrát v singlech vedl Grafita. Poslední a divácky velmi oblíbenou částí je takzvaný těžký tah, v němž koně prokazují svou sílu. V Humpolci ji svým výkonem nejlépe předvedl Pavol Kitaš, respektive jeho kůň Ostermann, který dokázal jako jediný odtáhnout zátěž o hmotnosti 1900 kilogramů až do cíle stanovené dráhy. Celkovým vítězem se však v součtu dílčích výsledků stal Jan Blizňák s klisnou Švarnou, jenž předvedl druhou nejlepší formanskou jízdu a v dalších disciplínách byl shodně čtvrtý.

O den později, tedy v neděli 1. října, přišla na řadu kategorie dvojspřeží, kterou čekala stejná skladba tří mistrovských soutěží. Jan Blizňák, jenž v mistrovství párů doplnil ke klisně Švarné ještě Tajfunku zahájil vítězstvím ve formanské jízdě. V ovladatelnosti s kládou nenašel přemožitele opět Vladimír Hajtmar, který stejnou disciplínu vyhrál o den dříve v jednospřeží. V párech soutěžil s Galenem a Grafitem. Největší sílu předvedli koně Lordo a Buntek, kteří pod vedením Mariana Fizka utáhli v poslední zkoušce náklad o váze 3300 kilogramů na vzdálenost dvaceti metrů. Mistrem republiky se po sečtení všech dílčích výsledků stal Jan Blizňák s Tajfunkou a Švarnou, který si tak letos z Humpolce odvezl nejcennější kovy hned dva.

Nezkrácený video záznam z mistrovství České republiky chladnokrevných koní najdete na našem webu www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE