reklama 11C

Finále Stylšampionátu 2015 po prvním kole

Ve Zduchovicích proběhlo v sobotu 24. října první kolo Finále stylšampionátu 2015 pro děti a juniory a dále Superfinále Stylšampionátu pro jezdce na pony. Velmi se dařilo mělnickým jezdkyním, které jsou průběžně první ve třech kategoriích z pěti…
24.10.2015 20:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Sobotní zduchovické závody byly zasvěceny především prvním kolům stylových soutěžích, které hodnotil nejen Miloslav Perníček, ale také zahraniční host Ines Bejdl. Na velkých koních se představili děti a junioři, a to na parkurech stupně Z a ZL. Mezi dětmi se nejlépe představila Anna Lani Novak, která tak dokázala, že umí jezdit často nejen rychle na čas, ale také stylově. S koněm Leontýna Interkonix vede stylovou soutěž se známkou 9 bodů. Druhá je zatím Jana Táboříková a Sorento s 8,8 body a třetí příčku si drží Tomáš Plšek s koněm Garda Delle Schiave (8,2 bodů).

Mezi juniory udělili rozhodčí ještě vyšší známku, a to 9,2 bodů. Toto hodnocení získala pravidelně úspěšná jezdkyně stylových soutěží Denisa Vegrichtová. Ta sedlala klisnu Jetta. Tato mělnická jezdkyně má dobrý náskok do dalšího kola, neboť na druhé pozic má Vanessa Toušková 8,4 bodů.

Pony jezdci se představili při Superfinále Stylšampionátu pony 2015. Mezi jezdci ve věku 8-12 let na pony S+A si nejlépe vedla Eliška Hasnédlová s Fíkem 2. Od rozhodčích získala 8,9 bodů, půl bodu si odečetla za jednu chybu.  Druhá Sára Dvořáková a Jop Je D mají zatím 8,2 bodů. Mezi stejně starými jezdci ale v sedle pony B se dařilo stájové kolegyni z Mělníka Anetě Červené s Vílou 4. V této kategorii jsou výsledky poměrně těsné a vedoucí jezdkyně má 8,2 bodů. Lepší hodnocení získala jen Anna Helebrantová, s Mateo Di Belle však jednou shodila a odečet půl bodu ji zařadil na čtvrté místo.

Naopak v nejstarší kategorii pony jezdců ve věku 13-16 let se na předních místech nechybovalo. Po prvním dnu vede Michaela Klugarová a Mino se známkou 8 bodů. O desetinu méně má druhá Markéta Miková a Sun Shain, opět s dalším odstupem desetiny bodu je zatím třetí Valentýna Poláchová a Ben 8.

V neděli jsou na programu druhá kola těchto finále. Během soboty se zároveň uskutečnily i další otevřené soutěže. Startovní a výsledkové listiny jsou v záznamu závodů, viz níže. Na stránky pořadatele se dostanete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE