reklama 11D

FEI ruší zákaz činnosti pro Guerdata a Bichsel

Po úvodním slyšení během uplynulého týdne zrušil FEI Tribunál dočasný zákaz činnosti švýcarských jezdců Steve Guerdata a Alessandry Bichsel. Zrušení je platné od 27. července. Rozhodnutí FEI Tribunálu je založeno zejména na vědeckých důkazech…
29.07.2015 00:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

předložených jezdci, které poukazovaly na možnost kontaminace krmení.  Oba jezdci byli dočasně suspendováni po tom, co jejich koně byli pozitivně testováni na zakázané látky

Ilustrační foto archviv Jezdci.cz

Vzorek odebrán na CSIO5* v La Baule (Francie) 17. května koni Nino des Buissonnets jezdce Steva Guerdata ze Švýcarska, který v den testování zvítězil v Grand Prix, byl pozitivní na zakázané látky kodein a oripavin a na kontrolované léčivo morfin.

Vzorek odebrán 16. května v La Baule koni Nasa jezdce Steve Guerdata, který se umístil třetí v La Baule Derby, byl pozitivní na zakázané látky kodein a na kontrolované léčivo morfin. Ve vzorku byly také patrné zbytky látky oripravinu, ale ne v tak vysoké hladině, aby je laboratoř označila za pozitivní nález. Vzorek odebraný na CSIOYDeauville ve Francii 8. května koni Charivari KG jezdkyně Alessandry Bichsel, byl pozitivní na zakázané látky kodein a oripavin a kontrolované léčivo morfin.

Předběžné slyšení Steva Guerdata proběhlo formou telekonference ve čtvrtek, 23. července a jezdec žádal zrušení dočasného zákazu činnosti pro sebe a své dva koně, Nino des Buissonnets a Nasa. Předběžné slyšení Alessandry Bichsel proběhlo taktéž formou telekonference o den později, tedy 24. července. Jezdkyně také žádala zrušení dočasné suspendace pro sebe a svého koně, Charivari KG.

FEI Tribunál vyhověl žádosti o zrušení zákazu činnosti pro oba jezdce, nicméně zamítl žádost o zrušení suspendace pro všechny tři koně. Důvodem je, že bez ohledu na zdroj zakázaných látek, tyto látky jsou v organizmu koní a v takových případech je běžným postupem, že dočasná suspendace trvá po dobu dvou měsíců. Tato rozhodnutí se týkají pouze zrušení dočasného zákazu činnosti. Finální rozhodnutípodstatě případů padne až v pozdější fázi.

 

Zdroj: www.fei.org




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE