reklama 11A

Drezurní Pohár národů ve Falsterbo pro domácí tým

Ve dnech 8. – 9. července se ve Falsterbo vedle skokového CSIO, kterému jsme kvůli českým jezdcům převážně věnovali pozornost, konalo také CDIO. Při něm se v soutěži Poháru národů rozdaly další body do žebříčku. Více najdete v tiskové zprávě.
11.07.2016 12:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Patrik Kittel je opora švédského drezurního týmu. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Tým Švédska zvítězil v soutěži drezurního Poháru národů na domácí půdě ve Falsterbo. Soutěž se konala v pátek 8. a v sobotu 9. července, a Švédi „ujeli“ nejbližším soupeřům, kterými byli Dánové o 18 %. Na třetí místo se probojovali jezdci Ruska, čtvrtí dojeli Nizozemci a Němci dokončili na páté příčce.
 
Tři úlohy rozhodly o konečném výsledku. Grand Prix, která se jela v pátek, Grand Prix Special a Grand Prix Freestyle, které byly na programu v sobotu. Švéd Patrik Kittel vyhrál s koněm Delaunay páteční GP a sobotní Kür, k tomu se přičetl úspěch jeho týmové kolegyně Rose Mathisen na Zuidenwind, která v GP Special dojela třetí a nakonec dvakrát třetí místo Jennie Larsson na Zircoon Spring Flower v GP a GP Special dopomohl k celkové výhře domácích jezdců.
 
Druhé místo získali Dánové ve složení Rikke Svane s Finckenstein TSF, Lena Leschly Aamann na Goerklintgaards Fanero a Helene Melsen s Aston Martin. Třetí příčku získala ruská trojice Marina Aframeeva s koněm Volk, Inessa Merkulova na Avans a Ekaterina Maslova s Flashman 4.
Švédsko se ujalo vedení v bodování drezurního Poháru národů o 4 body před USA. Na třetím místě je Dánsko. Posledním zastavením seriálu je CDIO v Cáchách
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE