reklama 11B

První kolo drezurního Poháru národů 2016 pro USA

Po třech pilotních sezonách, které Mezinárodní jezdecké federaci posloužily k dopilování formátu a pravidel seriálu, se ve Wellingtonu ve dnech 29. března – 3. dubna jelo první CDIO v rámci oficiální soutěže Poháru národů v drezuře…
04.04.2016 11:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Dekorování Poháru národů při CDIO Wellington 2016. Foto: FEI / Susan J.Stickle

Vůbec historicky první oficiální kolo seriálu Poháru národů při CDIO Wellington vyhrál domácí tým Spojených států amerických. Mezinárodní jezdecká federace sice spustila projektpřed třemi lety, nicméně šlo o pilotní sezony, které posloužily k doladění formátu a pravidel série
 
Největší soupeři USA, jezdci Kanady, dojeli na druhém místě, třetí skončilo družstvo Španělska, následovali je Dánové, Kostarika a Austrálie.
 
Americký šéf ekipy Robert Dover vyjádřil obrovské potěšení nad tím, že podruhé v řadě vyhráli při CDIO Wellington jeho jezdci. Tým USA zvítězil i v roce 2015 právě v pilotním „zkušebním“ ročníku.
 
Po tomto kole budou následovat CDIO v Odense (DEN), Compiegne (FRA), Rotterdam (NED), Falsterbo (SWE), Cáchách (GER) a Hicksteadu (GBR).
 
Formát soutěže je zajímavý tím, že umožňuje závodit v malé i velké túře. Jezdci, kteří soutěží ve velké túře mají výhodu v podobě přičtení bonusu 1,5 % k jejich výsledku. Ve Wellingotnu při první kole to znamenalo, že zatímco všichni členové celků USA, Kanady a Austrálie závodili ve velké túřeKostarika a Španělsko mělo kompletní sestavu v malé túře, a kombinovaně jeli Pohár národů Dánové. Přesto jsou všechny země zhodnocené do série společně.
 
Po součtu bylo skóre vítězných Američanu 454,698, druhá Kanada si vyjela 428,708 a třetí Španělsko dostalo 414,421. 
 
Kompletní výsledky i celou tiskovou zprávu FEI najdete ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE