reklama 11D

Dostihy střídá Mistrovství ČR koňských spřežení

Dostihová klání střídá Mistrovství ČR spřežení. Nejlepší vozatajové z celé České republiky se na pardubické závodiště sjedou v pátek 15. září, aby až do neděle soutěžili o tituly šampionů. Stavitelem tratí bude devítinásobný mistr republiky…
11.09.2017 21:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

… a vozataj se zápisem v Guinessově knize rekordů Petr Vozáb.

Závody spřežení jsou disciplínou, která má v České republice řadu příznivců. Čeští vozatajové jsou úspěšní i na mezinárodních soutěžích. A právě ty nejlepší z nejlepších bude možné sledovat při třídenním šampionátu v Pardubicích. Vypsány jsou soutěže pro jednospřeží, dvojspřeží a dvojspřeží pony i královská disciplína čtyřspřeží. „Sjedou se sem nejlepší jezdci v České republice a stojí za to je vidět,“ zve na šampionát vítěz Velké pardubické z roku 1985 a devítinásobný mistr České republiky ve vozatajských soutěžích Petr Vozáb, který je díky zápřeži 22 koní zapsán v Guinessově knize rekordů. „Při stavění tratí využívám své zkušenosti z celé kariéry. Na votazaje čeká náročný parkur a korektní překážky,“ dodává stavitel tratí.

Program šampionátu bude nabitý. V pátek 15. září už od ranních hodin budou votazajové předvádět ovladatelnost koní při drezuře, v sobotu 16. září se vydají na divácky atraktivní maraton a v neděli 17. září vše uzavře parkur. Odpoledne pak už budeme znát jména letošních šampionů. „Závody spřežení si u nás v Pardubicích nachází čím dále více fanoušků, třeba jako u všestrannosti. Snažíme se pro ně připravit atraktivní podívanou. Vozataje do Pardubic láká nejen neobvyklé prostředí Velké pardubické, ale věřím, že i jméno stavitele tratí. Petr Vozáb je v této branži pojem,“ říká místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba.

Areál závodiště je divákům otevřen po celé tři dny Mistrovství ČR spřežení, v sobotu budou mít příležitost sledovat maraton přímo v dostihové dráze. Vstupné je zdarma. 

Zdroj: Tisková zpráva DS




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE