reklama 11B

Němci ve vedení týmů ve všestrannosti na WEG 2018

ikonka

Páteční den 14. září přinesl odpoledne místního času v Tryonu také druhou část drezurních zkoušek v rámci soutěží všestrannosti. Na světových jezdeckých hrách si v týmové soutěži nejlépe stojí Němci, mezi jednotlivci pak vede Julia Krajewski…
15.09.2018 13:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Německá snaha získat ve všestrannosti zlatou medaili v týmech i jednotlivcích se po páteční drezurní zkoušce nezdá nereálnou. Německá jezdkyně Julia Krajwski s Chipmunkem FRH nejen udržela vedení od čtvrtečního dne, kdy se odjela první část drezurních zkoušek, avšak nejblíže se k ní dostala její krajanka a zároveň evropská šampionka Ingrid Klimke.

Ingrid Klimke v sedle SAP Hale Bob Old získala 23,3 trestných bodů, avšak na první místo přesto ztratila 3,4 trestných bodů. Julia Krajewski totiž zajela senzační jízdu, za kterou si odnesla zatížení 19,9 trestných bodů, a právě ona tak půjde do krosu z vedoucí pozice.

„Jsem velice šťastná,“ prohodila Ingrid Klimke. „Předvedl velice dobrou úlohu a byl opravdu koncentrovaný. Odvedl dobrou práci a pro mě to bylo potěšením,“ dodala.

Německou nadvládu na třetí pozici narušila britská dvojice Ros Canter a Allstar B, která mají na kontě 24,6 trestných bodů.

Velká Británie je zároveň na druhé pozici v týmech, a to za suverénními Němci. Ti mají na kontě pouze 73,4 trestných bodů, čímž pokořili týmový rekord ze Světových her, který drželi ze španělského Jerezu v roce 2002 právě Britové.

Více jak 80 dvojic se během sobotního dne vydá do terénní jízdy, kterou připravil Mark Phillips. O konečném pořadí by se pak mělo rozhodnout v pondělí, neboť v neděli by nemělo být příznivé počasí.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva WEG Tryon 2018

Foto FEI/Christophe Tanire

 






reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE