reklama 11D

Družstvo Německa obhájilo v Tryonu zlato v drezuře

ikonka

Po čtyřech letech jsou Němci opět zlatí v týmové drezurní soutěži na Světových jezdeckých hrách. Ve čtvrtek 13. září si dojeli pro tituly před druhými Američany a třetími Brity. Isabell Werth zažila velký comeback své klisny Belly Rose…
14.09.2018 09:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Němci na WEG vyhráli soutěž týmu v drezuře. Foto: FEI / Lizz Gregg 
 
Brilantní výkony Sönke Rothenbergera a Isabell Werth zajistily vítězství německému drezurními družstvu. Rothenberger v sedle Cosma dosáhl na známku přes 81 %, Isabell Werth se s klisnou Bellou Rose dosáhla téměř na 85 %. 
 
Právě Werth měla dvojnásobnou radost. Jednak z triumfu, ale také z až dojemného comebacku Belly Rose, čtrnáctileté klisny, která se přes tři roky zotavovala ze zranění! Werth se poté, co zjistila, jakou známku dostala, rozplakala. „Hodně lidí ví, jak moc jí mám ráda. Ona je dar. Věděla jsem hned, jak jsem jí jako tříletou viděla poprvé, že zůstane u mě. Lehkost, elegance, nikdy neudělá chybu, má tolik energie! Je to opravdu potěšení s ní pracovat“, komentovala později německá legenda, která je šestinásobnou zlatou medailistkou z olympijských her a zlato získala také na WEG n Haagu 1994, Římě 1998, Cáchách 2006 a Caen 2014.
 
Dalšími neméně platnými členkami týmu byly Dorothee Schneider se Sammy Davisem jr. a Jessica von Bredow Werndl na TSF Dalera BB.
 
Druhé místo obsadili jezdci USA. Vysoké hodnocení si vysloužila za svůj výkon Laura Graves s Verdadem, dostala 81,537 %. V amerických barvách závodili dále Steffen Peters a Suppenkasper, Adrienne Lyle na Salvinovi a Kasey Perry-Glass s Goerklintgaards Dublet.
 
Britové si z Tryonu odvezou bronz. Představila se úřadující šampionka z posledních her Charlotte Dujardin, které roste nový kůň do nejvyšší úrovně. S devítiletou klisnou Mount St John Freestyle dosáhla na nejvyšší hodnocení ze všech britských dvojic, a to 77,764 %. 
 
Dále za Británii nastoupili Carl Hester v sedle Hawtins Delicata, Emile Faurie s valachem Dono di Maggiem a Spencer Wilton na Super Nova II. O necelé dvě desetiny utekla medaile čtvrtým Švédům.
 
Zdroj: FEI
 

Výsledky najdete ZDE




Štítky: WEGTryondrezura
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE