reklama 11B

Děpoltovice hostily Národní pohár dětí a mládeže

Národní pohár dětí a mládeže ve skoku na pony a velkých koních proběhl 15. července pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vidumetzové v areálu Pegas Děpoltovice. Jednalo se o třetí kolo seriálu a startem proběhlo 166 závodníků...
21.07.2017 09:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

První kola probíhala s hodnocením na styl jezdce a druhá kola se jela jako klasická soutěž s rozeskakováním. První finálové kolo Novice pro pony jezdce ve věku 8 -10 let se podařilo odekorovat za účasti zástupce karlovarského kraje Josefa Váni a starostů okolních obcí, kteří přišli podpořit děti a jezdecký sport. Jednalo se o obec Děpoltovice (p.Štikar), obec Stanovíce (p.Kondelčíková) a město Nová Role (p.Pokorná).

Jezdci z karlovarské oblasti stáli několikrát na stupních vítězů, a to zásluhou malé Kláry Hlaváčkové, Daniela Pospěcha a dalších závodníků z této oblasti. Právě Klára Hlaváčková nenašla přemožitele ani v jednom kole kategorie Novice, kde ukázala, že umí jezdit nejen stylově, ale také bezchybně a rychle. Nikomu dalšímu se nepodařilo ovládnout obě kola jedné z kategorií pro pony jezdce, byť velmi úspěšné starty má za sebou i Adéla Dohnalová v rámci Advence pro jezdce ve věku 8 – 13 let. Jezdkyně s poníkem Simmers Aimabel stylovou soutěž vyhrála a v parkuru LPB obsadila třetí příčku. Podobně se v kategorii Master vedlo Danielu Pospěchovi, který po vítězství ve stylové soutěži LP obsadil s ponym Orchids Romario II Nova Equi na parkuru SP pěkné třetí místo.

V neděli pokračovalo mistrovství oblasti jezdců na pony, které ovládla Klára Hlaváčková, a v soutěži STP se z první pozice radoval Daniel Pospěch. Nejtěžší soutěž dne, parkur stupně S**, vyhrál Václav Žižka se svým koněm Gucci 4, druhý dokončil Daniel Pospěch a třetí Karolína Pavlů. Pro ni to byl první start v soutěži této úrovně.

Kdo přijel závodit, tak si tento víkend užil i přes sobotní nevlídné počasí. Výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.

Text s přispěním Heleny Lahodné




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE