reklama 11D

Czech Snow Polo Masters ve videoreportáži EquiTV

Czech Snow Polo Masters, tedy koňské pólo na sněhu se zabydlelo ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších. První únorový víkend se tam konal už třetí ročník této atraktivní disciplíny. Videoreportáž z obou dnů vám přináší EquiTV...
12.02.2016 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEOREPORTÁŽ Z PÓLA NA SNĚHU NAJDETE TADY

V pátek 5. a v sobotu 6. února proběhl v areálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně třetí ročník koňského póla na sněhu pod názvem Czech Snow Polo Masters. Kamera EquiTV u této sportovně společenské akce nechyběla ani letos.
 
Nejznámějším místem, kde se ve světě hraje pólo na sněhu je svatý Mořic ve švýcarských Alpách. Tamní turnaj více než třicetiletou tradici. Díky českým pořadatelům z Gill Polo Clubu a agentury Prestige Models se atmosféra hry anglických gentlemanů, která vyžaduje velkou dávku jezdeckého umění, přenáší i do České republiky.
 
Turnaje se zúčastnily tři týmy, které během obou dnů nastoupily celkem do šesti zápasů. Výkonnost v pólu se hodnotí takzvaným hendikepem s kladnými i zápornými hodnotami. Největší hvězdu mezi hráči póla mělo ve svých řadách družstvo Ski Areálu Špindlerův Mlýn. 
 
Jeho kapitán Michael Howe má hendikep s plusovou hodnotou pět. Spolu s ním tvořily mezinárodní smíšený tým hráčky z Polska a Dánska, a družstvo oblékalo modré dresy.
Hned v prvním zápasu zahajovacího dne však prohrálo v poměru 3:5 s týmem Prestige Models, jehož všichni tři členové pochází z Velké Británie. Ti nastupovali do turnaje v červených dresech. 
 
Červený tým nastoupil také do druhého pátečního klání. Tentokrát byl jejich soupeřem Team Elan, sestavený také z hráčů různých národností včetně českého reprezentanta Johanna Smuly. Nicméně i Elán odešel poražen, když Prestige Models vyhráli 9:3.
 
První den turnaje se uzavřel zápasem mezi Ski Areálem a Teamem Elan. Jako vítězové odešli z třetího střetnutí jezdci Ski Areálu, které výrazně podržel kapitán Michael Howe.
 
Stejné celky se postavily do prvního zápasu také v sobotu 6. února a nakonec se opakoval výsledek z předešlého dne. Elan ani tentokrát nestačil na tým Ski Areálu a prohrál v poměru 4:3.
 
Vyhrát se týmu Elan nepovedlo ani v posledním zápasu, do něhož nastoupil. Poražen byl hráči z Prestige Models, jejichž výraznou oporou byl kapitán John Bunn, který je nositelem plusového hendikepu 2.
 
Nejvyrovnanějším zápasem, který byl ve Špindlu k vidění, byl poslední duel mezi týmy Ski Areál a Prestige Models a velmi těsně se v poměru 2:1 podařilo zvítězit prvním jmenovaným. 
 
V celkovém hodnocení dvoudenního klání se však nejúspěšnějším družstvem stal celek Prestige Models ve složení John Bunn, Chas Taylor a Martin Stegeman. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE