reklama 11A

Čtvrteční ST při ČSP v Hořovicích pro Kluse

Marek Klus se představuje ve skvělé formě v Hořovicích při finále Českého skokového poháru. Po středeční výhře v nejvyšší soutěži dne si totiž připsal další vítězství i ve čtvrtek 21. března. Na parkuru stupně ST* nenašel přemožitele se Sabeliusem…
21.09.2017 23:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

O závěr čtvrtečního dne se v Hořovicích postarala soutěž stupně ST*, která se jela s návazným rozeskakováním. V něm všem svým soupeřům ujel Marek Klus a opět se radoval z vítězství v rámci tohoto skokového mítinku. Vítězným koněm byl Sabelius. S ním dokončil tento jezdec rozeskakování v čase 23,98 vteřin, což mu zajistilo solidní náskok. Druhý Aleš Opatrný totiž také pospíchal, přesto měl v cíli o zhruba vteřinu a půl horší čas. Tento jezdec sedlal koně Kaizar-A.

Na třetí místo se probojoval opět Marek Klus, a to tentokrát s Cradem von WIchenstein. S ním dokončil trasu rozeskakování o zhruba půl vteřiny pomaleji než Aleš Opatrný. Do elitní pětky se dostal ještě Jiří Papoušek s Dukatem VTH a také Ladislav Arient, který na parkuru předstvail Apolla 6.

Hned třináct dvojic si poradilo bezchybně se základním kolem i rozeskakováním, do něho pak celkem postoupilo 25 jezdců. Na startu se přitom představilo přes 60 dvojic.

V rámci čtvrtka se také konaly kvalifikační soutěže. Jezdci v rámci Amateur Tour, na něž čeká poslední dílčí finále již v pátek, tento den bojovali na parkuru L*. Pro juniory byla připravena uzavřená soutěž, a to na stupni obtížnosti L*/L**. Nejlépe si s přichystanou trasou od Zdeňka Krpely poradila Tereza Svobodová a Maryland. Tato jezdkyně závodí v mladší věkové kategorii a soutěž na čas dokončila ve skvělém čase 66,23 vteřiny. Byla totiž zároveň jedinou startující, která zajela soutěž bezchybně a zároveň pokořila hranici 70 vteřin. Druhá Kateřina Svěráková s Arven 3 totiž ztratila na vítězku přes sedm vteřin. Jednalo se o opět bohatě obsazenou soutěž, neboť na startu se sešlo téměř 70 juniorů.

Páteční den přinese dalších několik skokových soutěží, a to včetně posledního dílčího finále Amateur Tour. Po něm bude již známá nejlepší pětadvacítka jezdců, která postoupí do nedělního celoročního finále.

Na záznam závodů se dostanete pomocí odkazu níže. Stránky pořadatele naleznete TADY




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE