reklama 11B

Chov koní Kinských a odkaz Oktaviána Kinského

Ve středu 26. října proběhla přednáška, která se konala v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem, a jejím tématem byl život Oktaviána Kinského a jeho odkaz v podobě chovu koní Kinských. Přednášela ing. Lenka Gotthardová.
09.11.2016 11:11  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: NH Kladruby

Ve středu 26. 10. 2016 se v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem uskutečnila poutavá přednáška, v rámci které Ing. Lenka Gotthardová, CSc. seznámila posluchače s nejzajímavějšími aspekty ze života Oktaviána Kinského, významného chovatele koní Kinských a spoluzakladatele Velké pardubické.
 
Návštěvníci se dozvěděli nejen o soukromém životě a blízké rodině Oktaviána Kinského, ale i o vzniku a chovu koní Kinských, o pořádání prvních parforsních honů dle anglických pravidel a dostihových závodů na územích Čech. Nechyběla zde ani zmínka o sídlech a místech, která jsou s rodem Kinských spojena, jako například známý zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou nebo Lučice.
 
Tato přednáška, kterou si nenechalo ujít téměř dvě desítky posluchačů, byla uskutečněna v rámci cyklu vzdělávacích akcí pro veřejnost, které pořádá Národní hřebčín Kladruby nad Labem.
 
Do konce letošního roku se ještě mohou zájemci těšit na další zajímavé přednášky a semináře, jako například: Dámy v sedle s Karolínou Fränkelovou (15. 11.), Anglické polokrevné kmeny a jejich vliv na chov teplokrevných koní u nás s Ing. Karlem Regnerem (23. 11.), Lata Brandisová a Velká pardubická s Ing. Lenkou Gotthardovou, CSC. (30. 11.) nebo Historie a současnost Velké pardubické s MVDr. Jiřím Jandou a Marií Magdalénou Hromádkovou.
 
Termíny a pozvánky na přednášky naleznete na internetových stránkách www.nhkladruby.cz.
 
Zdroj: NH Kladruby
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE