reklama 11B

Čeští jezdci zakončili CSI Ebreichsdorf úspěchy

ikonka

Hned několika předními umístěními zakončila v neděli 13. května svou účast na mezinárodních závodech CSI v rakouském Ebreichsdorfu česká ekipa. V Grand Prix se nejvíce dařilo Markovi Klusovi, když v sedle Carisona obsadil 8. místo…
13.05.2018 17:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Do nedělní Grand Prix, kde překážky měřily 145 cm, nastoupilo bezmála třicet dvojic, mezi kterými nechyběly ani ty startující v barvách České republiky. Z nich se nejvíce dařilo Markovi Klusovi, který po jedné chybě ze základního kola obsadil v sedle Carisona pěknou 8. příčku. Se čtyřmi trestnými body protnula cílovou pásku této zkoušky také Nikola Bieliková, které v sedle Carthinja patřilo 14. místo.

Stejně vysoké překážky čekaly na jezdce i v rámci finále EY Cupu. Ani zde nechyběla v elitní desítce česká vlajka, a to díky Sofii Najmanová a Tině Šalkové. První zmíněná jezdkyně si v této náročné soutěži dojela spolu s Casanovou S pro sedmé místo, a to po osmi trestných bodech z rozeskakování. Tina Šalková v sedle Frascati Van Ter Hulst uzavřela elitní desítku.

Chyba v rozeskakování připravila o vítězství ve finále Gold Tour Kamila Papouška. Český reprezentant se na parkuru vysokém 140 cm představil spolu s koněm Flo-Jo, s nímž překonal rozeskakování v jednoznačně nejrychlejším čase. Jeden trestný bod zabránil v postupu do rozeskakování této soutěže dvěma Češkám, a to Nikole Bielikové, která tak s Veporou obsadila výsledné 9. místo, a Miroslavě Šťovíčkové, které spolu s El Rocco obsadila 13. příčku.

Ve finále Bronze Tour se nejvíce dařilo Tině Šalkové, když si v sedle koně Diger dojela po jedné chybě pro 8. místo. Stejný osud potkal na parkuru vysokém 125 cm také Žanetu Pokornou, které v sedle Zulianthy Fortuny patřila 10. příčka, i Adélu Pokornou, která spolu s Jupilerem obsadila 13. místo výsledkové listiny.

Bronzovou příčkou zakončila finále Children Tour Marina Michličková, která na parkuru vysokém 120 cm sedlala Cornet’s Boye.

Kompletní výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM

Foto: Lukáš Najman




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE