reklama 11D

České výkony při Poháru národů v Bratislavě 2015

Český tým skončil při svém 3. bodovaném kole v rámci Furusiyya FEI Poháru národů v pátek 23. července v Bratislavě až na desáté, tedy do druhého kola nepostupové, pozici. V rámci divize si připsali 55 bodů. Přinášíme podrobnější informace o závodě.
24.07.2015 21:41  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Pro český tým byla Bratislava třetím bodovaným kolem. Foto Kateřina Návojová

Tentokrát se české družstvo postavilo na start v odlišném složení. Jak řekl šéf ekipy Martin Ohnheiser, testovali se v závodě hned tři koně. Těmi byli Berlina s Alešem Opatrným, Bacara de la Ferme Blanche s Annou Kellnerovou a také Filicita se Zuzanou Zelinkovou. Přestože tito koně již na některých náročnějších závodech startovali, poprvé bojovalibodovaném kole Poháru národůrámci Furusiyya. Zároveň se v týmu představila mladá jezdkyně Anna Kellnerová a také letos poprvé Jiří Hruška. Ten se s Aristemloni účastnil pouze tohoto bratislavského kola. A tehdy si vedl dobře, dokončil první kolo za jednu chybu a druhé bezchybně.

Tentokrát se bohužel český tým neprobojoval ani do druhého kola. Nejvíce trestných bodů přinesl do cíle Aristo Z, který inkasoval 10 trestných bodů na nevydařeném dvojskoku. „Měl jsem dobrý pocit, i nájezd vyšelpořádku. Při odrazu mu to však podklouzlo, a přestože se moc chtěl dostat na druhou stranu, široký oxer nedoskočil. Z toho pramenilo i zastavení na „béčku“, popsal Jiří Hruška. Tento dvojskok oxer-kolmý skok byl pouze na jeden cvalový. „Díval jsem se, zda i neztratil při tom incidentu podkovu, ale vše bylopořádku. Přesto to ovlivnilo zbytek jízdy a do trojskoku jsem pak zbytečně víc přitlačil,“ doplnil jezdec.

Jedno zastavení si na konto připsala i Anna Kellnerová. „Chtěla jsem jít kratších osm cvalových, ale přišlo mi to, že bych byla moc blízko. Bohužel jsem se rozhodla pozdě a přišla na špatnou vzdálenost. Kůňtímnemohl toho moc udělat,“ popsala. „Ale jinak jsem spokojená, zbytek byl dobrý“ doplnila. „V nedělní Grand Prix ale nepojedu, i když kvalifikaci ze čtvrtka mám. Rozhodli jsme se tak kvůli blížícímu se mistrovství Evropy,“ zmínila jezdkyně.

„Aničce zazvonili, přestože Bacara odskok naznačil a bylo to tedy na pokračovánícestě,“ upozornil Martin Ohnheiser. „Bylo to na protest, měli bychom o dva trestné body méně,“ doplnil. Nakonec protest nebyl podán. Dva trestné body by neměly na postup do druhého kola žádný vliv. Pomohly by jenpřípadě, že by čtvrtý startující Aleš OpatrnýBerlinou dokončil bezchybně.

„Co se týče výkonů, jeli jsme semtím, že máme méně zkušený tým, s kterým by bylo dobré se umístit kolem šesté-sedmé příčky. To se nakonecrámci druhé evropské divize podařilo a vezeme si důležitých 55 bodů. Celkem jich tak máme po třech kolech 245, což je slušný výsledek,“ popsal Martin Ohnheiser. „Anička měla smůlu, u Arista byla velká škoda to klopýtnutí. Zuzana si myslím předvedla Filicitu dobře a Aleš dokončilBerlinou jen za chybu,“ zhodnotil šéf ekipy Martin Ohnheiser výsledky.

Nyní se bude tým, který dosáhlletošním roce na první příčkuLinzi a na druhouBudapešti, soustředit na Šamorín. Tam se v neděli 2. srpna pojede o olympijskou kvalifikaci. Tusoutěži týmů získá pouze vítěz.

Poslední čtvrté bodované kolorámci Furusiyy FEI Poháru národů si český tým vybral Arezzo. V Itálii se bude závodit začátkem září.

 

Na startovní a výsledkové listinyBratislavy se dostanete ZDE. Stránky pořadatele naleznete TADY.   




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE