reklama 11A

Češi výborně vkročili do závodů CSIO v Dublinu

Ve středu 20. července odstartovaly prvními soutěžemi parkurové závody kategorie CSIO5* v Dublinu, kde nechybí také české družstvo. V úvodním dni si Emma de Moussac připsala jedno 4. místo a nechyběly ani čisté jízdy v podání dalších dvojic.
20.07.2016 18:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Emma de Moussac s Kanonjou. Foto: archiv Jezdci.cz

První středeční soutěží v rámci CSIO5* v Dublinu byla klasická stopětačtyřicítka na čas. Velmi dobře se v prezentoval Ondřej Zvára, který s Quimerem dokončil čistě a umístil se na 23. příčce. Navíc předvedl čistou jízdu i s Cento Lanem, avšak pomalejší čas stačil na 42. místo. Třetí českou dvojicí v této soutěži byli Aleš Opatrný a Acovaro, kteří nasbírali tři chyby. Zahajovací skákání ovládli domácí jezdci, jenž brali prvních pět míst. Vítězem se stal Cian O´Connor na Aramis 573.

Ještě lépe dopadla pro české jezdce druhá soutěž mítinku, dvoukolový parkur s překážkami do 160 cm započítávaný do žebříčku FEI Longines Ranking. První kolo absolvovaly bezchybně dvě dvojice: Emma de Moussac s Kanonjou a Aleš Opatrný s Dimarem. Aleš Opatrný do druhého kola nenastoupil.

Emma de Moussac ano, a předvedla skvělý výkon, když i druhou jízdu dokončila bez zaváhání a dojela si tak pro 4. místo! Opatrný s Acovarem se umístil na 12. příčce, a pěkné 14. místo přidal Kamil Papoušek s Centisimem, jejichž výkon byl nejlepší z dvojic nepostupujících do druhého kola.

Soutěž vyhrál Ital Lorenzo de Luca na Limestone Grey.


Výsledky z CSIO Dublin sledujte ZDE
 




Štítky: CSIODublinskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE