reklama 11B

Cenu města Olomouce vyhrál Michal Kazmierczak

ikonka

Vrcholem programu mezinárodních parkurových závodů J&T BANKA CSI3*W Olomouc byla v sobotu 23. června Cena města Olomouce. Soutěž, jež je součástí Diamond Tour jako druhá kvalifikace do nedělní Grand Prix, přinesla napínavé rozuzlení.
23.06.2018 22:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Německý stavitel Peter Schumacher účastníky nejtěžší série závodů Diamond Tour skutečně prověřil. V druhé soutěži túry postavil parkur s překážkami do 150 cm, jehož stanovený čas dělal řadě dvojic problémy. Třetina startujících přivezla do cíle penalizaci za jeho překročení.
 
Čtyři soutěžící nakonec překonali kurz bez trestných bodů, a tak o jejich pořadí rozhodlo rozeskakování. To zvládl nejlépe poslední nastupující jezdec Polák Michal Kazmierczak v sedle hřebce Que Pasa, který projel cílem i napodruhé bez chyb v čase 40,15 sekundy. O dvě sekundy pomalejší byl druhý Rakušan Roland Englbrecht s valachem Chamberym a třetí místo vybojoval s odstupem necelých tří desetin sekundy slovenský reprezentant Patrik Majher na koni L´Amore. Z českých zástupců si nejlépe vedl člen národního reprezentačního družstva Ondřej Zvára, jenž s Cardiffem Dwerse Hagen Z inkasoval pět trestných bodů a skončil třináctý. 
 
V dalších sobotních soutěžích si domácí reprezentanti vedli velmi dobře. Sobotní program otevřel úspěšně Ladislav Vachutka, který zvítězil s Vanillou Rose v ranní soutěži Silver Tour s překážkami do 135 cm. Nechal za sebou druhého Szabolocse Kruscó z Maďarska s koněm Chacco Boy a Itala Francesca Turturiella s Carlou Balou na místě třetím.
 
Ve stopětatřicítce pro juniory zazářila litevská jezdkyně Monika Paulauskaite s valachem Italem Van´t Dauwhof. Další dvě příčky obsadila česká reprezentantka Sofie Najmanová. Druhá dojela s Casanovou S a třetí místo získala s hnědákem Lexusem.
 
Během třetího soutěžního dne vyvrcholila túra CSIU25. Grand Prix pro jezdce do 25 let dosahovala výšky překážek do 145 cm. Vyhrála jí Maďarka Sára Máriás, která v sedle koně Cantus Clay porazila v rozeskakování dalších pět soupeřů a vybojovala tak také přímou kvalifikaci do finále seriálu European Youngster Cup 2018. To se bude konat v prosinci v Salzburku. Druhé místo brala domácí dvojice Lucie Strnadlová a Carina a třetí dojela Rakušanka Katharina Biber na Babilon D.
 
Sobotní program uzavřelo finále Youngster Tour pro mladé šesti a sedmileté koně. Ti se museli popasovat s parkurem do 130 respektive 135 cm, a opět při něm rozhodovalo o nejvyšších pozicích rozeskakování. V něm nechala za zády všechny matadory teprve jednadvacetiletá Sára Máriás (HUN) s klisnou Medall. Druhý dojel její krajan Balász Horváth s PM Quinterou a Aleš Opatrný s Forewerem skončil třetí.
 
Závody J&T BANKA CSI3*W Olomouc pokračují v neděli 24. června čtyřmi soutěžemi. Absolutním vrcholem nejen dne, ale celého mítinku bude Grand Prix zařazená do bodování Světového poháru, která startuje od 12.00 hodin a bude jí živě přenášet Česká televize. Chybět nebude finále Gold Tour, Grand Prix pro juniory a v úplném závěru finále Silver Tour.
 
Detailní informace včetně časového plánu, startovních a výsledkových listin jsou na webu www.csiolomouc.cz. Na stejné adrese je možné sledovat on-line přímý přenos všech čtyř nedělních soutěží.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE