reklama 11C

První kvalifikace do Grand Prix Olomouc pro Sprehe

ikonka

Druhým dnem pokračovaly v pátek 22. června na kolbišti Equine Sport Centra závody J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. Páteční program přinesl první těžkou prověrku. Tou byla soutěž Diamond Tour, která sloužila jako kvalifikace do nedělní Grand Prix.
22.06.2018 21:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Právě Grand Prix World Cup je hlavní soutěží celého mítinku. Je započítávaná do bodování Světového poháru, a navíc může jezdcům výsledek zajistit postup na letošní Světové jezdecké hry do amerického Tryonu a na mistrovství Evropy, které se koná v roce 2019 v Rotterdamu.
 
 
Diamond Tour, jež tomuto vrcholu závodů v pátek předcházela, se jela na čas a překážky parkuru dosahovaly výšky do 150 cm.  Z čtyřiačtyřiceti dvojic na startu si s kurzem navrženým stavitelem Peterem Schumacherem poradila nejlépe německá reprezentantka Jörne Sprehe v sedle valacha Solera. Do cíle dojela s nulou v čase 59,75. Němka se olomouckých závodů účastní každoročně a na svém kontě má řadu úspěchů včetně vítězství v Grand Prix v roce 2016.
 
O sekundu a půl pomalejší než vítězka byl Polák Maksymilian Wechta s klisnou Quinchellou a třetí místo bral Ital Roberto Turchetto v tandemu s hnědkou Adare. Nejlepším českým zástupcem byl Jan Štětina, jenž s Verdim S rovněž nechyboval a dojel si pro desáté místo. 
 
Na své si v druhém dni závodů přišli i jezdci a koně přihlášení do dalších vypsaných kategorií. Dopolední část otevřelo dvoufázové skákání pro mladé šesti a sedmileté koně. Soutěž CSIYH byla postavená jako hendikep do 125 respektive 130 cm podle věku čtyřnohých účastníků. Z vítězství se radoval Hubert Kierznowski z Polska v sedle sedmiletého valach Qualito Z. Česká dvojice Michaela Rodová a Conthaquick dokončila na druhé příčce, třetí místo brala Maďarka Sára Máriás na Medall.
 
Poprvé se také představili junioři v CSIJ. Připravena pro ně byla stotřicítka, kterou ovládla česká jezdkyně Sára Vingrálková s Celanou Z. O více než sekundu pomalejší byla druhá Litevka Maria Paulauskaite na Goeje Vrijdag a třetí místo připadlo Polce Aleksandře Kierznowské s Diorem V.
 
Radost přinesla domácím fanouškům i další část Euroepan Youngster Cupu pro jezdce do 25 let. Na parkuru do 140 cm nenašla přemožitele Tina Šalková v sedle bělky Frascati Van Ter Hulst. Druhou příčku obsadil Maksymilian Wechta s koněm jménem Quintus 93 a třetí dokončila Maria Paulauskaite s hnědákem Quiradem AS.
 
Páteční podvečer patřil dalšímu dějství Gold Tour s překážkami do 145 cm. V něm si první místo připsal polský jezdec Michal Kazmierczak na Helia VD Heihoek. Druhé místo získala Anna Giugno z Itálie s klisnou Queen Anne a třetí dojel český zástupce Jiří Hruška s Acoradií.
 
CSI3*W Olomouc pokračuje v sobotu 23. června pěti soutěžemi. Pojede se Grand Prix kategorie CSIU25, dále další díl Diamond Tour Cena města Olomouce a také vyvrcholí túra pro mladé koně CSIYH. 
 
Podrobné informace včetně časového harmonogramu, startovních a výsledkových listin najdete na webu www.csiolomouc.cz. Tam můžete sledovat také on-line přenos ze všech soutěží. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }