reklama 11B

ČSP Velká cena Opavy s kompletní TOP4 na startu

ikonka

Kompletní čtveřice nejvýše postavených jezdců z průběžného bodování Českého skokového poháru nastoupí v neděli 26. srpna na start 9. kola této domácí parkurové extraligy – Kofola Velké ceny Opavy. Boj o cenné body se s blížícím se finále přiostřuje…
22.08.2018 12:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Do závěru Českého skokového poháru zbývají již jen tři kola, není tedy divu, že si nejbližší Velkou cenu nenechá ujít ani jeden z jezdců, kteří momentálně drží postupové pozice do velkého finále pro čtyři nejlepší účastníky. Z jedenácti jezdců, kteří se počtem bodů řadí aktuálně mezi tzv. TOP10, jich dorazí hned osm!
 
Do Kofola Velké ceny Opavy je přihlášen lídr žebříčku Jan Chýle. Ten má na svém kontě čtyřiašedesát bodů. Nechybí Marek Klus, který je druhý s rozdílem sedmi bodů. Dorazí také čerstvý vítěz Velké ceny v Ptýrově a třetí muž pohárového pořadí Ondřej Pospíšil, jenž má osmačtyřicet bodů. Čtyři body na něj ztrácí Jan Štětina, čtvrtý z potenciálních finalistů. 
 
Všichni členové elitní čtveřice mají na soupiskách v hlavní soutěži s překážkami do 145 cm zapsané dva zkušené koně. Jan Chýle bude sedlat Cimburu a bělouše Cool Paradise, Marek Klus odstartuje s hřebci Quincym a Carebisem, Ondřej Pospíšil má k dispozici Zandira a Einfacha, Jan Štětina vsadil na Zenta S a Verdiho S.
 
Cestu za dalšími body do tabulky Českého skokového poháru jim však může znesnadnit řada výborných jezdců. Vítěz třetího kola v Ostravě Marek Hentšel se představí v sedle koní Censor a Trend D´Elsendam Z. Do Opavy míří i Tereza Mücková s hřebcem Control Me Karsit, tedy dvojice, která ovládla květnové kolo v Hradištku. Třetím letošním vítězem, jehož uvidí diváci i na kolbišti v opavské čtvrti Kateřinky, je Matěj Kotalík. Ten bral nejvyšší bodový příděl v Litomyšli a tentokrát pojede Cesana V a Sir Sida. Všechny tyto skokany zastihla sezona 2018 ve skvělé formě. Nesmíme však zapomenout na další matadory, jimiž jsou mimo jiné Jiří Skřivan v tandemu s Flying Star, Přemysl Adam s Cachasem a Casmem či domácí reprezentant Jiří Hruška. Ten bude sedlat klisny Oridu M a Acoradii-MX i2M.
 
Velké ceně budou předcházet dílčí finále rámcových seriálových túr. V sobotu 25. srpna vyvrcholí Amateur Tour, v neděli pak budou mít prostor junioři při Czech Junior Cupu. Na ty čeká kvalifikační finále v podobě hendikepu do 120 až 125 cm. V čele bodování juniorské túry ve skupině jezdců od 12 do 15 let je Natálie Kovářová, která si opavský mítink nenechá ujít. Nahlášena je také druhá jezdkyně žebříčku starších juniorů Veronika Vacková. Ta na vedoucí pozici ztrácí pouhé dva body, takže se můžeme dočkat změny v průběžném pořadí. Silná sestava je připravená i pro nedělní vrchol kategorie U25 s překážkami do 135 cm. V přihláškách najdeme Dominiku Hrubešovou, Tinu Šalkovou, Ninu Kaločovou, Kateřinu Kubrickou, Václava Staňka či Alžbětu Vojtkovou.
 
Vrcholný parkurový sport bude k vidění v Opavě od čtvrtka 23. do neděle 26. srpna. Kurzy jednotlivých soutěží budou tentokrát z dílny mezinárodní stavitelky parkurů (FEI Level 3) Magdolny Erdélyi z Maďarska. Návštěvníci se mohou těšit i na doprovodný program, v němž např. vystoupí voltižní jezdci z Frenštátu pod Radhoštěm. Opavští pořadatelé se tradičně pochlubí i svými chovatelskými úspěchy. 
 
Podrobné informace k závodům Českého skokového poháru včetně Kofola Velké ceny Opavy najdete na webu seriálu pod adresou www.ceskyskokovypohar.cz. Na těchto stránkách bude možné sledovat nedělní program živě prostřednictvím on-line přenosu.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE