reklama 11A

CSN Magna Racino s páteční výhrou Marka Kluse

ikonka

V rakouském areálu Magna Racino v Ebreichsdorfu se od pátečního dne 30. března závodí při národních skokových závodech CSN. Na startu nechybí mnoho českých dvojic. Češi od prvního dne dosáhli na několik vítězství, a to i v nejvyšší páteční soutěži…
31.03.2018 15:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

O závěr prvního závodního dne se postarala skoková zkouška s výškou překážek 135 centimetrů. O pořadí rozhodoval vedle trestných bodů také čas, a ten měl nejlepší český zástupce Marek Klus. S koněm Carison absolvoval trasu parkuru v čase 62,37 vteřiny a radoval se z první pozice. Čtvrtý nejlepší výkon ukázal Jan Zwinger a Chacco-To, elitní pětici pak uzavřel opět Marek Klus, tentokrát s koněm Al Cambero.  

Velice úspěšný páteční den má za sebou především Martin Hruška, který s koněm Salou Z získal hned dvě vítězství. Nejprve nenašel přemožitele v soutěži 125 centimetrů vysoké, která byla hodnocená na čas, a česká dvojice měla náskok více jak vteřinu a půl na zbytek startovního pole. Podruhé pak během dne zvítězil tento jezdec v následné soutěži 130 centimetrů vysoké. V ní se do elitní pětky dostala i Veronika Jelínková a Forever, taktéž s bezchybnou a poměrně rychlou jízdou.

Další české vítězství zaznamenala během soboty Lenka Sikorová s koněm Carlo M, když dokončila nejlépe stylovou soutěž 115 centimetrů vysokou, která byla určena pro jezdce R1. Za svůj výkon obdržela od rozhodčích v7,80 trestných bodů. Se stejným ziskem skončila druhá Lenka Slavíčková a Helix van het Netehof. Dařilo se i Lauře Najmanové, která se Stardanem obsadila čtvrté místo. Tato mladá účastnice si připsala na konto 7,60 bodů.

V oddělení pro všechny jezdce získala vysoké hodnocení 8,60 bodů Natálie Kovářová a Quinara. Tato česká dvojice tak s přehledem v soutěži zvítězila. V druhém oddělení pak skončila stejná jezdkyně druhá, a to s koněm Contendra S (7,8 bodů).

Jezdcům se dařilo i v nižších parkurech a uzavřených soutěžích pro mladé koně.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE