reklama 11B

CSI3-W Olomouc 2014 startuje již za týden

Ve čtvrtek 5. června se v jezdeckém centru ESC Olomouc, které je pořadatelem mezinárodních závodů v parkurovém skákání „J&T Banka CSI3*-W Olomouc 2014“ uskutečnila tisková konference u příležitosti konání této významné akce. Přinášíme novinky...
05.06.2014 12:06  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C
Ve čtvrtek 5. června se v jezdeckém centru ESC Olomouc, které je pořadatelem mezinárodních závodů v parkurovém skákání „J&T Banka CSI3*-W Olomouc 2014“ uskutečnila tisková konference u příležitosti konání této významné akce. Foto Josef Malinovský
 
 
Generálním partnerem je J&T Banka, silná privátní banka, která na českém trhu působí od roku 1998. Mezi hosty nechyběli ani představitelé města Olomouc i Olomouckého kraje, zástupci generálního sponzora J&T Banky a České jezdecké federace, členové organizačního týmu mezinárodních závodů a zástupce z řad jezdců. Čtyřdenní závody se uskuteční v areálu ESC Olomouc již za sedm dní ve dnech 12. – 15. 6. 2014.
 
Po několika letech se na českou jezdeckou scénu vrací soutěže zařazené do Světového poháru, a to s celkovou finanční dotací přes 130 tisíc EUR. Tři soutěže v programu závodů se započítávají do světového žebříčku Longines Jumping Ranking a kurz nedělní Velké ceny je zařazen do kvalifikací na WEG 2014 v Normandii a CHE-2015 v Cáchách. V této soutěži si nejlepší jezdci rozdělí celkem 40 tisíc EUR.
 
Uspořádat závody této kategorie je náročné nejen technicky, ale především finančně. Z toho důvodu je velmi důležité získat silného generálního partnera. Toto se organizátorům z ESC Olomouc podařilo a díky J&T Bance se tato výjimečná akce může uskutečnit.
 
„J&T Banku znají všichni jako privátní banku pro náročnou klientelu. Máme historii a máme spokojené klienty a partnery. A právě vzhledem k zájmům našich klientů a partnerů a naší touze přinášet a pomáhat rozjíždět nové projekty jsme se v letošním roce po zralé úvaze rozhodli podpořit sport, který je ušlechtilý, rychlý, precizní, ale i vytrvalý a silný. Mezinárodní parkur nebyl v České republice 5 let a my se těšíme, že se nám společně s týmem ESC Olomouc podařilo závody opět obnovit a snad i vytvořit novou tradici,“  uvedl Ing. Ivo Enenkl, ředitel pobočky J&T Banky v Ostravě.
 
Mezinárodní závody v parkurovém skákání jsou podporovány i ze strany primátora města Olomouc JUDr. Martina Majora a hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořila.
 
„Jsem velmi rád, že se na území našeho kraje uskuteční významné závody v parkurovém skákání, zařazené do nejvyšší kategorie. Těší mě, že krajské město přivítá jednak jezdce soutěžící v rámci Světové poháru, tak i mnohé diváky od nás i ze zahraničí. Mezinárodní skokové závody podpořil Olomoucký kraj finančně v rámci významných projektů. Jedním z důvodů byl také fakt, že akce samotná zvýší prestiž regionu nejen v rámci České republiky, ale i za hranicemi našeho státu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.
 
V průběhu závodů uvidí diváci celkem 5 túr a skákat se bude na parkurech s obtížností 120 a ž 160 cm.
 
„Po uzávěrce definitivních přihlášek evidujeme celkem 242 koní z 11 zemí,“ uvedla Klára Damborská, ředitelka závodů. “Ze známějších jmen se fanoušci jezdectví mohou těšit třeba na slovinského jezdce Tomaže Laufera s koněm Heart Stealer, který právě o uplynulém víkendu dosáhl skvělého úspěchu v Mnichově, kde získal 2. místo ve Velké ceně v rámci CSI3*. Mezi další známé jezdce určitě patří maďarský jezdec Sandor Szasz, z Německa Jan Sprehe a Tobias Meyer, z Polska Krzysztof Prasek, Jaroslaw Skrzyczynski a u nás dříve působící Lukasz Koza. Z českých jezdců se můžeme těšit na téměř kompletní českou seniorskou reprezentaci v čele s Alešem Opatrným a dorazí i silný tým ze Slovenska,“ dodala Damborská.
 
Organizační tým mezinárodních skokových závodů pracuje velmi usilovně na finálních přípravách. Pro návštěvníky areálu bude kromě sportovních zážitků připravený i bohatý doprovodný program. Pro děti bude k dispozici dětská hrací zóna s oblíbeným skákacím hradem a J&T Banka zde bude mít umístěný svůj stan, kde si budou moci návštěvníci odpočinout v pohodlných sedačkách a občerstvit se. Zástupci nadačního fondu J&T je při té příležitosti seznámí se svou novou kampaní „Hledáme rodiče,“ kdy se fond snaží pomoci dětem bez rodičů najít vhodné pěstounské rodiny.
 
Více informací naleznete na www.csi-olomouc.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE