reklama 11C

CSI Olomouc 2016 s European Youngster Cup U25

Mezinárodní závody J&T Banka CSI3*W Olomouc 2016 byly nově zařazeny do kalendáře prestižní série pro mladé talentované jezdce European Youngster Cup. Ta se na území České republiky pojede vůbec poprvé! Přinášíme podrobnosti v tiskové zprávě...
23.11.2015 15:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Pořadatelský tým ESC Olomouc se snaží každým rokem zvyšovat úroveň a prestiž mezinárodních parkurových závodů J&T Banka CSI W Olomouc, které již dvakrát úspěšně zrealizoval ve svém areálu. Po prvním úspěšném ročníku závodů byly v letošním roce závody doplněny soutěžemi pro juniory a mladé jezdce, které se setkaly s velkým ohlasem. Třetí ročník závodů, který se uskuteční v termínu 23. – 26. 6. 2016, bude mít na programu soutěže pro mladé talentované jezdce kategorie U25, tedy jezdce od 16 do 25 let. Tyto soutěže jsou nyní zařazeny do kalendáře prestižního seriálu European Youngster Cup U25, který se tak poprvé pojede na území České republiky.
 
European Youngster Cup je seriál založený v roce 2011, který si od svého založení získal velkou popularitu. Sestává z kvalifikačních kol, ve kterých jezdci sbírají body do žebříčku. Finále celé série se tradičně koná v rámci mezinárodních závodů Amadeus Horse Indoors v rakouském Salzburku. Do finále se kvalifikuje vítěz každého kvalifikačního kola, mistr Evropy mladých jezdců v dané sezoně, národní šampion v kategorii mladých jezdců, pokud se zúčastní jakéhokoliv kvalifikačního kola, vítěz předchozího ročníku EY Cup a nově také tři nejlepší jezdci severoamerické divize, která byla poprvé vypsána v roce 2015 a zaznamenala velký ohlas. Tito jezdci jsou doplněni jezdci celkového žebříčku, minimálně deseti jezdci.
 
V sezoně 2014 zvítězil v celkovém bodování Maximillian Schmid, mimo jiné vítěz letošní Grand Prix World Cup J&T Banka CSI W Olomouc. Ve finále EY Cup v Salzburku se nejlépe dařilo německé jezdkyni Janě Wargers. Kvalifikační kola EY Cupu jsou vypsána v Rakousku (Linz, Graz, Salzburg, Lamprechsthausen), Německu (Braunschweig, Manheim, Hamburg, Aachen, Donaueschingen, München – Riem, Nörten – Hardenberg, Balve), Švýcarsku (Chevenez), Holandsku (Wierden), Belgii (Lanaken), Polsku (Jakubowice) či USA (Lexington). Od roku 2016 se na seznam těchto velkých závodů přidá i Česká republika díky kvalifikačnímu kolu EY Cup v rámci J&T Banka CSI W Olomouc.
 
Zdroj: Tisková zpráva CSI Olomouc



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE