reklama 11B

Opravilová zajela kros CIC2* v Rakousku čistě

Sobotní den 2. května byl ve Wiener Neustadtu ve znamení terénních jízd. Eliška Opravilová s Lasingem bojovala poprvé v rámci CIC2* a premiéra se jim vydařila. Dokončili totiž bez zastavení, pouze za překročení časového limitu...
02.05.2015 21:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Eliška Opravilová a Lasing na 15ABC.Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE

„Skvěle jsem si to užila, svezla jsem se snad lépe než v hvězdě, byl skvělý,“ popsala nadšená jezdkyněcíli. „Všude to krásně vycházelo, náročné kombinace šel přesně po linii a nikde nechtěl uhnout. Mámněho hroznou radost. Je vidět, že na tuto úroveň ,“ doplnila Eliška Opravilová. Jako jednimála přešli náročné pasáže na ideální počet cvalových skoků. Jejich tempo bohužel bylo pomalejší a obdrželi za něj 17,20 trestných bodů. „Musím na tempu ještě zapracovat, ale šla jsem hodně na jistotu.  A ke koncinebylo místo, kde čas dohnat.“  Z třetí pozice po drezuře se česká dvojice posunula níže, s celkovým počtem 67,50 trestných bodů je na šestnácté příčce z 35 startujících.

Marcela Šedá s Catangem R bohužel soutěž CIC1* nedokončila. Po vydařeném začátku dvojice skončila na kofinu, kde kůň na B odmítl poslušnost, a po uhnutí na poslední chvíli jezdkyně spadla. „Do té doby šel skvěle, hlídala jsem si i čas, šla jsem přesně, jak jsem chtěla. Prošel i dobře vodu, měla jsem dobrý pocit,“ popsala Marcela Šedá. „Přišel malinko z dálky na úvodní kládu, ale spíš ho díra překvapila. Viděl ji na poslední chvíli,“ doplnila. Po soutěži však měli vyloučení jezdci možnost jít opětovně do krosu a české dvojici se kofin podařilo následně překonat několikrát bez zaváhání.

Do neděle tak za Českou republiku pokračuje pouze Eliška Opravilová a Lasing, na které čeká parkur 120 centimetrů vysoký. Na stránkách pořadatele se dostanete ZDE.  




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE