reklama 11D

CHI Ženeva přitahuje ty nejlepší z nejlepších

Ve čtvrtek 10. prosince začínají v Ženevě jedny z nejprestižnějších závodů světa, jejichž skoková Grand Prix je zařazena jako jedna ze třech soutěží takzvaného Rolex Grand Slamu. Závody trvají do 13. prosince a mezi jezdci se těší obrovskému zájmu...
09.12.2015 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Fotogalerie: archiv pořadatele

Jezdkyně Meredith Michaels-Beerbaum označila ženevskou halu za chrám jezdectví a CHI Ženeva také získalo několikrát ocenění jako nejlepší závody světa.

Skokové závody CSI5* Ženeva jsou zařazené do takzvaného Rolex Grand Slamu, speciální série třech závodůŽeneva, Cáchy a Spruce Meadows/Calgary. V uplynulé sezoně se historicky poprvé podařilo jednomu jezdci zvítězit ve všech třech závodech, a získat takřádným výhrám bonus 1 milion Eur. Byl jím Scott Brash, který se letos opětŽenevě postaví na start. Z  jeho krajanů nechybí také Ben Maher a William Whitaker.

Konkurovat jim bude silná francouzská sestava: Pénélope Leprevost, Simon Delestre, Patric Delaveau, Kevin Staut a Roger Yves Bost. Němci posílají do Švýcarska mimo jiné Christana Ahlmanna, Marcuse Ehninga, Ludgera Beerbauma či Daniela Deussera. Navíc je v jejich řadách Michael Jung, momentálně nejlepší jezdec všestrannosti na světě, který se však na parkurech nejtěžší úrovně rovná skokovým specialistům.

Na soupisce je člen belgického vítězného týmufinále Poháru národů 2015 Gregory Wathelet, irská mladičká hvězda Bertram Allen, který je věkem ještěkategorii mladých jezdců, ale už poráží světovou špičku. Za Nizozemí nastoupí úřadující mistr EvropyCách a mistr světaNormandie Jeroen Dubbeldam.

Švéd Bengtsson přiveze svou stájovou jedničku Casalla ASK, startovat budou také Američané Kent Farrington, Laura Hough a Reed Kessler.

V domácích barvách je mnoho zvučných jmen včetně olympijského vítěze z roku 2012 Steva Guerdata.

Skákat se začíná 10. prosince od 9.00 hodin, hned první den jenprogramu populární bariérové skákání. Celkem se za čtyři dny odehraje devatenáct parkurových soutěží, tou poslední a nejvýznamnější je Grand Prix Rolex, která se jede 13. prosince od 14.00 hodin.

Startovní a výsledkové listiny najdete TADY




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE